Băsescu: Videanu a venit la mine cu reducerea fiscalităţii, i-am spus că nu-l susţin

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că fostul ministru Adriean Videanu a fost exponentul curentului care susţinea reducerea fiscalităţii, menţionând că i-a spus acestuia că nu îl susţine şi că liderul PDL şi-a prezentat, totuşi, punctul de vedere Fondului Monetar Internaţional.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Videanu a venit la mine cu reducerea fiscalităţii, i-am spus că nu-l susţin

Băsescu: Videanu a venit la mine cu reducerea fiscalităţii, i-am spus că nu-l susţin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu a spus că Adriean Videanu, "care era exponentul acestui nou plan de reducere a fiscalităţii", a venit la el cu un proiect în acest sens.

"I-am spus că personal nu îi susţin un asemenea proiect", a spus Băsescu la TVR, menţionând că Videanu nu a renunţat şi-a prezentat planul Fondului.

"În fond, fiecare om poate să-şi exprime punctele de vedere. Nu cred în proiecte care spun «Hai să reducem fiscalitatea pentru că o să fim mai puţin hoţi». Ştiţi, ăsta-i song-ul pe care îl auzim peste tot: «Dacă vreţi să nu mai furăm statul, reduceţi fiscalitatea, reduceţi de la 16%, puneţi 15%, puneţi 14, puneţi zero dacă se poate», dar în acelaşi timp toţi vor Sănătate mai bună, Poliţia să fie mai alertă şi mai activă, să aibă oameni suficienţi, Armata trebuie să o menţinem, şcolile trebuie să le plătim, spitalelor trebuie să le asigurăm funcţionarea atât cât putem, să le asigurăm materiale, medicamente, tot ce le trebuie, dar e o contradicţie aici, spunem "Hai să revenim către salariul care a fost în sectorul bugetar, să nu afectăm pensiile, dar să plătim cât mai puţin la stat». Nu se poate", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici