Băsescu: Vom aloca un milion de euro pentru africanii care studiază în România

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, după prima zi de lucru a Summit-ului UE-Africa, de la Lisabona, că ţara noastră s-a angajat că va acorda asistenţă financiară de un milion de euro, anul viitor, pentru studenţii africani care studiază sau îşi finalizează doctoratele în România.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Vom aloca un milion de euro pentru africanii care studiază în România

Băsescu: Vom aloca un milion de euro pentru africanii care studiază în România

„Ne-am asumat responsabilitatea de a furniza resursă financiară pentru a relua programele prin care tineri africani studiau sau îşi susţineau doctorate în România”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la finalul primei zile a lucrărilor Summit-ului UE-Africa, organizat la Lisabona.

Preşedintele Traian Băsescu a arătat că, dacă anul acesta, România are 35 astfel de burse pentru statele africane, iar la anul, această alocaţie va fi de un milion de euro, ceea ce înseamnă 120 de burse, precizând că, progresiv, această asistenţă pentru educaţie acordată statelor africane va creşte.

Şeful statului a ţinut să precizeze că asistenţa financiară pe care o acordă România ţărilor africane face parte din obligaţiile pe care ţara noastră şi le-a asumat, în calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene.

„Aş vrea să fac precizarea, exact pentru a nu face pe unii să fie revoltaţi că luăm de la gura poporului şi dăm africanilor, că prin statutul nostru de stat membru UE, avem obligaţia să furnizăm asistenţă. Este o obligaţie pe care ne-am asumat-o, noi fiind mari beneficiari de asistenţă din partea altor state din afara UE, cum ar fi Norvegia, şi este o mare diferenţă între un milion de euro şi 98 de milioane, cât primim noi de la Norvegia”, a explicat Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că România începe să îşi facă datoria de stat membru al UE, de a acorda asistenţă ţărilor în curs de dezvoltare, până acum, asistenţa noastră îndreptându-se către Est, respectiv către Republica Moldova şi Georgia, în valoare de 5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici