BEC a primit buletinele declarate nule de la majoritatea secţiilor din străinătate

Reprezentanţii Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate au predat, luni dimineaţă, la BEC, buletinele de vot declarate nule de la majoritatea secţiilor din străinătate, acestea urmând să fie verificate de membrii biroului.

27 afișări
Imaginea articolului BEC a primit buletinele declarate nule de la majoritatea secţiilor din străinătate

BEC a primit buletinele declarate nule de la majoritatea secţiilor din străinătate (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Preşedintele Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate, Sorin Vasilescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, din cele 863 de buletine de vot nule cuprinse în procesul-verbal, nu au fost predate încă la BEC un număr de 35 de buletine de vot nule, care provin de la 16 secţii de votare din străinătate.

Întrebat când vor putea ajunge aceste buletine de vot la Biroul Electoral Central, Vasilescu a declarat că acestea sunt în tranzit şi că nu ştie când vor ajunge în România. El a menţionat că aceste buletine de vot aparţin unor secţii de votare din Asia şi America.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a anunţat că va face o declaraţie de presă privind rezultatul reexaminării buletinelor de vot nule, luni, la ora 15.00. Tot atunci, BEC va trimite Curţii Constituţionale rezultatul acestei operaţiuni, chiar dacă până la acea oră nu vor sosi toate buletinele nule din străinătate.

BEC a finalizat, duminică, reexaminarea şi renumărarea voturilor declarate nule în toate circumscripţiile din ţară.

Biroul Electoral Central a constatat că, printre cele circa 137.000 de buletine de vot nule verificate de la secţiile de votare din ţară, s-au regăsit un număr de 2.137 de voturi valabil exprimate, dintre care 1.169 pentru Traian Băsescu şi 968 pentru Mircea Geoană.

Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară. Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC, după ce Biroul a primit precizări din partea Curţii Constituţionale. Curtea a arătat că este de competenţa BEC să stabilească modul în care se organizează renumărarea buletinelor de vot declarate nule.

Curtea Constituţională a solicitat Biroului Electoral Central ca reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora să se facă până luni, la ora 15.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici