BEC: În turul doi pentru primării intră trei candidaţi dacă cei de pe locul doi sunt la egalitate

BEC a stabilit, printr-o hotărâre de interpretare, că, la turul doi de scrutin pentru alegerea primarului, vor putea participa trei candidaţi dacă pe locul doi se află candidaţi care au obţinut un număr egal de voturi la scrutinul de duminică, 1 iunie.

12 afișări
Imaginea articolului BEC: În turul doi pentru primării intră trei candidaţi dacă cei de pe locul doi sunt la egalitate

BEC: În turul doi pentru primării intră trei candidaţi dacă cei de pe locul doi sunt la egalitate

Astfel, în cazul în care, la primul tur de scrutin, niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, iar pe locul doi s-au clasat mai mulţi candidaţi care au obţinut acelaşi număr de voturi (balotaj), la al doilea tur de scrutin vor participa candidatul clasat pe primul loc şi candidaţii aflaţi pe locul doi, la balotaj.

Această hotărâre de interpretare a Legii 672004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale a fost luată de BEC în urma unei solicitări formulate de BEJ Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici