Berceanu ar renunţa la o parte din salariu: Miniştrii o fac solidar, preşedintele o face singur

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, la Piteşti, răspunzând unei întrebări, că ar fi dispus să renunţe la o parte din salariul de la Guvern, menţionând că miniştrii trebuie să acţioneze solidar în acest sens, în timp ce şeful statului "este individual şi o face singur".

23 afișări
Imaginea articolului Berceanu ar renunţa la o parte din salariu: Miniştrii o fac solidar, preşedintele o face singur

Berceanu ar renunţa la o parte din salariu: Miniştrii o fac solidar, preşedintele o face singur (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a fost prezent, sâmbătă, la un spectacol aviatic desfăşurat lângă Piteşti cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului "Henri Coandă".

Întrebat dacă este dispus să facă un gest de solidaritate şi să renunţe la o parte din salariul de la Guvern şi din "sporurile" de parlamentar, Radu Berceanu a răspuns: "Nu am nici un fel de sporuri ca parlamentar, că acum sunt plătit ca ministru. De când am început activitatea, noi am renunţat la un sfert şi, dacă împreună cu ceilalţi colegi o să purtăm o discuţie de genul asta, nu am niciun fel de problemă".

Întrebat, în acest context, dacă o să urmeze gestul preşedintelui Băsescu, el a răspuns: "Da, da, da. Asta spuneam. Dar după cum ştiţi, şi după cum scrie şi în Constituţie, membrii Guvernlui sunt solidari, deci noi trebuie să o facem ca echipă, dânsul este individual şi o face singur".

Întrebat dacă va face o propunere în acest sens către colegii din echipă, Berceanu a răspuns: "Am vorbit deja şi probabil că o să se anunţe la şedinţa de Guvern următoare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că ar fi extraordinar dacă politicienii ar accepta să-şi doneze salariile, şeful statului apreciind că acest gest ar dovedi solidaritatea clasei politice cu oamenii în această perioadă.

Băsescu declara, în 9 mai, după o întâlnire cu liderii sindicali, că este dispus ca pană la sfarşitul anului să-şi vireze salariul într-un fond de solidaritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici