Berceanu: Când a propus separarea afacerilor de politică, Udrea a fost de un fariseism colosal

Senatorul PDL Radu Berceanu declară că, atunci când a propus separarea afacerilor de politică, Elena Udrea "a fost de un fariseism colosal", pentru că, întrebată dacă interdicţia se referă şi la soţi, aceasta ar fi răspuns negativ.

14 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Când a propus separarea afacerilor de politică, Udrea a fost de un fariseism colosal

Berceanu: Când a propus separarea afacerilor de politică, Udrea a fost de un fariseism colosal (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cineva a întrebat-o pe Elena Udrea dacă se referă şi la soţi şi a spus că nu. Mi se pare de un fariseism colosal. Soluţia e ca toţi să-şi declare afacerile şi să fie totul transparent", a declarat Berceanu pentru "Evenimentul Zilei".

El a apreciat însă că ideea de a separa afacerile de politică, susţinută şi de către europarlamentarul PDL Monica Macovei, este "generoasă".

"Într-o declaraţie politică, sunt de acord. Dar în statut trebuie să fie ceva concret. Zicem că de mâine cine are afaceri nu mai are ce căuta în politică. Aşa, şi? X are afaceri şi le trece pe numele lui fiu-su sau al lui unchiu-su? Sau al unui prieten. Şi atunci sunt ascunse şi se fac intervenţii mai ceva ca până acum. Să găsească ea o soluţie, pe unde pluteşte ea pe acolo, să schimbe apucăturile", a declarat Radu Berceanu, referindu-se la faptul că Monica Macovei a acuzat lipsa de voinţă a PDL pentru aplicarea acestei măsuri.

Senatorul PDL a susţinut că "nu s-a luat nicio decizie în sensul ăsta în PDL" şi că rezoluţia din vară "a fost aşa, o discuţie".

"Un partid de dreapta se sprijină pe oameni de afaceri. Cum îi reprezintă ea, acolo, la Bruxelles? Dacă ar fi numai Monici Macovei, partidul ăsta n-ar mai avea nicio legătură cu nimic", a mai declarat Berceanu.

Colegiul Director al PDL a adoptat în 30 mai o rezoluţie prin care împuterniceşte Biroul Permanent al partidului să stabilească un termen până la care demnitarii PDL să aleagă între funcţia publică şi afacerile cu statul.

Anterior, la propunerea Elenei Udrea, BPN al PDL decisese ca partidul să îi oblige pe toţi democrat-liberalii care ocupă funcţii publice şi derulează în acelaşi timp afaceri cu statul să opteze între cele două activităţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat recent că decizia Colegiului Director al PDL referitoare la separarea afacerilor de politică nu este încă operaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici