Berceanu: Ioana Băsescu nu a înregistrat la OSIM Mişcarea Populară fără acordul preşedintelui

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, duminică, la Craiova, că Ioana Băsescu "nu s-a apucat singură" să înregistreze Mişcarea Populară la OSIM, iar faptul că "preşedintele o mandatează pe fiica sa cea mare să înregistreze o marcă legată de un partid are o semnificaţie".

760 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Ioana Băsescu nu a înregistrat la OSIM Mişcarea Populară fără acordul preşedintelui

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În momentul în care preşedintele o mandatează pe fiica sa cea mare să înregistreze o marcă legată de un partid sau de o mişcare politică e clar că are o semnificaţie. Ioana Băsescu nu s-a apucat singură şi, chiar dacă s-ar fi apucat, preşedintele ar fi reacţionat. Îl cunoaştem, sau eu cel puţin îl cunosc, şi în mod sigur ar fi reacţionat. Drept urmare, a fost o gândire de genul ăsta de a nu mai avea vreo surpriză în momentul în care facem o modificare să constatăm că partidul ar fi fost înregistrat de nu ştiu ce persoană şi apoi să ne şantajeze că am păţit-o deja. Atunci a dorit să existe lucrurile din punctul ăsta de vedere rezolvate", a declarat Radu Berceanu, într-o conferinţă de presă.

El nu a putut preciza dacă marca înregistrată la OSIM va fi utilizată.

"Dacă chestiunea va fi utilizată sau când va fi utilizată nu pot să fac vreo presupunere. Poate să fie utilizată cât de curând sau să nu fie niciodată", a mai spus Berceanu.

Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se găseşte în prezent în faza "examinării de fond", urmând ca într-un viitor apropiat să fie finalizată printr-o decizie a OSIM, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Ovidiu Dinescu.

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară", domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale.

În ultima perioadă se vorbeşte tot mai insistent în mediul politic despre înfiinţarea în jurul PDL a unei mişcări de centru-dreapta cel mai probabil sub titulatura "Mişcarea Populară". De altfel, realizarea acesteia este susţinută tot mai ferm şi prin declaraţii oficiale de către numeroşi lideri PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici