Berceanu: Ponta a făcut declaraţii din imaginaţie, nu s-a vorbit de vreo comisie Berceanu

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cere celor de la PSD, PNL şi PDL să înfiinţeze oricând comisii de anchetă în cazul său şi susţine că Victor Ponta a făcut afirmaţii "din imaginaţie", luni, atunci când a spus că în coaliţie s-ar fi discutat despre posibile comisii Berceanu sau Andronescu.

21 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Ponta a făcut declaraţii din imaginaţie, nu s-a vorbit de vreo comisie Berceanu

Berceanu: Ponta a făcut declaraţii din imaginaţie, nu s-a vorbit de vreo comisie Berceanu (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Răsfoind presa din această dimineaţă (marţi - n.r.), am constatat că, după şedinţa coaliţiei de ieri (luni - n.r.), d-l Victor Ponta a făcut nişte declaraţii izvorâte probabil din imaginaţie, dar fără legătură cu realitatea", scrie Berceanu.

El precizează, "pentru restabilirea adevărului", că în şedinţa coaliţiei nu a fost "absolut nicio «discuţie despre comisia Berceanu şi comisia Andronescu»".

"Eu personal am cerut celor de la PSD să nu mă menajeze în vreun fel şi să dea drumul comisiei parlamentare de anchetă «Berceanu» când doresc şi pe ce subiecte doresc. Numele «Andronescu» nici măcar nu s-a pomenit. Nu am primit niciun răspuns, aşa că nu a avut loc nicio «discuţie». Pentru a nu exista niciun dubiu, cer acum, încă o dată, public, în scris, celor de la PSD, PNL, dar şi colegilor de la PDL să înfinţeze oricând comisii de anchetă «Berceanu», pe orice subiect care le trezeşte curiozitatea. Nu pot accepta însă să se creeze impresia că există nişte probleme în ceea ce mă priveşte, dar că am scăpat pentru că s-a făcut un fel de troc politic de tipul: «nici Berceanu de la voi, nici Andronescu de la noi»", scrie Berceanu.

El precizează că "dacă cineva are semne de întrebare şi nu poate înfiinţa o comisie parlamentară de anchetă din orice motiv", poate apela la DNA sau ANI, "unde plângerea poate să o facă orice cetăţean, individual".

"Sunt gata să dau oricând, oricui, toate lămuririle necesare. Nu admit însă să se creeze posibilitatea ca, atunci când este nevoie, cineva să îmi dea de înţeles că, dacă nu «sunt cuminte», scoate din nou «problema aceea». În legătură cu afirmaţia: „orice problemă cu un ministru trebuie discutată întâi în coaliţie”, aduc aminte că acest lucru era valabil şi până acum prin Regulamentul privind funcţionarea coaliţiei la nivel central şi local, dar PSD nu a respectat niciodată acest regulament", se arată în comunicatul lui Berceanu.

El precizează că Victor Ponta încearcă să "lase impresia" că s-a cerut "clemenţă" sau că s-ar fi încercat vreun "schimb" în legătură cu Comisia Udrea.

"Total fals! În realitate, d-l Adriean Videanu le-a spus celor de la PSD că nu o să obţină nimic de la această «comisie» şi le-a reproşat că nu încearcă altceva decât să întreţină un circ mediatic, în loc să se ocupe de probleme mai importante", se arată în comunicat.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că liderii PSD şi PDL au stabilit ca orice problemă cu care se confruntă un ministru să fie discutată mai întâi în coaliţie şi că, probabil, constituirea unor noi comisii se va opri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici