Berceanu: Prefectul de Dolj a fost "turnător" la Fabrica de Avioane

Preşedintele PD Dolj Radu Berceanu a afirmat, vineri, că prefectul Silviu Dumitru a fost "turnător" la Fabrica de Avioane, în acest sens urmând să depună zilele următoare o cerere la Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii pentru a primi confirmarea oficial.

8 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Prefectul de Dolj a fost "turnător" la Fabrica de Avioane

Berceanu: Prefectul de Dolj a fost "turnător" la Fabrica de Avioane

Liderul democraţilor doljeni susţine că toată lumea din Fabrica de Avioane Craiova ştie că prefectul Silviu Dumitru a fost turnător, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cine ştia atunci că Silviu Dumitru din turnător va ajunge prefect? Dacă nu ştiaţi vă spun eu. Dacă cine îşi închipuie că din şeful de personal, învăţământ, retribuire de la Unitatea 444, căci nume nu aveau ăştia, nu era turnător, însemnă că ne-am născut toţi după 1989", a afirmat Berceanu.

El mai spune că va depune în zilele următoare o cerere la CNSAS pentru a primi confirmare oficială.

Prefectul de Dolj Silviu Dumitru afirmă, însă, că a primit răspunsul de la CNSAS la o cerere făcută de deputatul PLD Horaţiu Buzatu prin care se infirmă că a fost colaborator al securităţii.

Acuzaţia lui Berceanu vine după ce, vineri, prefectul Silviu Dumitru a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că "scandalul" terenurilor de la Balta Verde a fost provocat întrucât Radu Berceanu ar avea interese în zonă, una dintre societăţile sale aflându-se în apropierea Aeroclubului "Oltenia".

"Am aflat că ieri (joi - n. r.), domnul Berceanu s-a ambalat până aproape de auto-combustie pe tema terenurilor de la aeroclubul de la Podari. Probabil, dânsul, în calitate de vecin cu terenul respectiv, prin firma AVI, nu îşi doreşte ca cei care îşi au drepturile acolo să beneficieze de ele. Probabil că prin trecerea acestei suprafeţe la dispoziţia comisiei pentru retrocedări, s-au deranjat interesele locale ale dânsului, şi atunci îl rog să ne să ne spună şi nouă să ne dăm la o parte, să nu mai facem împroprietăriri, ca să fie pace şi armonie", a spus prefectul Dumitru.

El a mai spus că de "aceeaşi pace şi armonie" s-a bucurat Berceanu şi când a cumpărat, "prin diverşi interpuşi", cele mai importante "localuri din Craiova şi terenuri deţinute de Jiu, Minerva, Hanul Doctorului".

Prefectul de Dolj susţine că nu are cunoştinţe de proiectul de hotărâre de Guvern, iniţiat de Ministerul Transporturilor.

"Nu am cunoştinţe şi poate ar fi bine să-l întrebe pe fostul prefect (Nicolae Giugea, fost membru PD – n. r.) de acel proiect. Referitor la afirmaţia că prefectul ar fi obligat să asigure terenuri în vederea retrocedărilor îl rog pe domnul Berceanu să răspundă colegii lui de partid care au fost în aceste funcţii şi care au fost motivele pentru care legea nu s-a aplicat corect la acea dată. Si de ce există în acest moment nenumărate suprapuneri de terenuri pentru care oamenii sunt purtaţi prin tribunale", a mai spus Dumitru.

Prefectul a adus, în cadrul conferinţei de presă, un dosar în care se afla o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care o craioveancă este pusă în posesie în comuna doljeană Podari, pe 42 de hectare de teren, aflat în administrarea Aeroclubului "Oltenia".

"Am adus această hotărâre pentru a vedea că nu face Dumitru ce vrea. Este o hotărâre a instanţei pe care eu am obligaţia s-o respect. Scrie în preambulul ei că comisia judeţeană «are obligaţia de a face»", a mai spus Dumitru. El I-a reproşat lui Berceanu că, în 2006, pe timpul când deţinea funcţia de ministru al Transporturilor, a fost emisă o hotărâre de Guvern prin care comuna Podari primea în domeniul public al localităţii 25 de hectare de teren de la Ministerul Apărării. “Nu-mi aduc aminte ca atunci domnul Berceanu să fi sărit în sus şi să protesteze că Podari-ul primeşte teren", a mai spus Dumitru.

"Nu mă puneţi să comentez toate tâmpeniile spuse de ăsta", a reacţionat preşedintele PD Dolj, Radu Berceanu. El spune că hotărâri judecătoreşti "s-au văzut în tot felul de feluri", arătându-se surprins că juriştii Ministerului Transporturilor, proprietar al terenului, nu s-au folosit de căile de atac împotriva deciziei Judecătoriei Craiova prin care Lenuţa Nuţu este pusă în posesie pe 42 de hectare.

"Majoritatea hotărârilor judecătoreşti de acest gen se iau chiar înainte de vacanţa judecătorească, care începe pe 1 iulie. Această hotărâre este luată în 26 iunie", a mai spus Berceanu.

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici