Berceanu: Sunt preşedinte de organizaţie din '90, poate e suficient şi trebuie să mă dau la o parte

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, afirmă că este singurul preşedinte de organizaţie de la orice partid care este în funcţie din februarie 1990, iar aceasta este "poate cam mult sau suficient" şi ar trebui să se dea "la o parte".

754 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Sunt preşedinte de organizaţie din '90, poate e suficient şi trebuie să mă dau la o parte

Berceanu: Sunt preşedinte de organizaţie din '90, poate e suficient şi trebuie să mă dau la o parte (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Berceanu a declarat, vineri seară, la o emisiune la un post local de televiziune din Craiova, că ar putea să nu mai candideze la alegerile din 2012.

"De ce se pleacă de la presupunerea că am să candidez? Poate că nu am să mai candidez la nimic. Aş putea fi şi primul preşedinte de filială în situaţia de a nu mai candida. Nu cred că este obligatoriu şi nu fac parte dintre cei care trebuie să moară pe acolo, prin Parlament. Nu sunt nici Bârlădeanu, nici alţii de genul ăsta", a spus Radu Bercanu.

El a afirmat că după 22 ani în fruntea organizaţiei PDL Dolj "poate" că ar fi momentul să se dea "la o parte".

"Sunt singurul preşedinte de organizaţie de la orice partid care este preşedinte din februarie 1990 şi până în zilele noastre. Drept urmare, poate este cam mult sau suficient şi trebuie să mă dau la o parte. Eu şi cu Verestoy Attila suntem singurii în Parlament care am fost în CPUN şi în toate legislaturile. Este suficient, vizavi de întrebarea unde mai candidaţi", a mai afirmat liderul PDL Dolj, susţinând că nu face parte din categoria celor care consideră că trebuie să iasă la pensie din politică.

Berceanu a spus că şi-a dorit să-i ajute pe doljeni, candidând la şefia Consiliului Judeţean, pe care a pierdut-o în favoarea lui Ion Prioteasa (PSD), şi a susţinut că dacă era ales ar fi fost "mult mai tare" ca Gheorghe Flutur.

În aceeaşi emisiune, Berceanu i-a atacat pe europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda, dar şi pe ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

El a spus că fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei este un fost "procuror comunist" care ar trebui să-şi facă o "analiză de conştiinţă" înainte "să încerce să fie Maica Tereza".

"Monica Macovei este o fostă procuroare comunistă, cum de altfel i-am şi spus la Colegiul Director, care poate să spună orice, dar să nu ne dea d'alea cu integritatea. La lupta cu corupţia, poate. Integritatea înseamnă ceva mai mult. Înseamnă şi cu femeile care erau gravide înainte de '89 şi o procuroare, cum ar fi ea sau alţi procurori, stăteau până mai aveau puţin până să moară ca să spună cine i-a făcut avortul. Ea trebuie să-şi facă o analiză de conştiinţă pe întregul parcurs, şi după aia să încerce să fie Maica Tereza. Poate ea vrea să-şi spele acum anumite lucruri şi e foarte bine", a susţinut liderul PDL Dolj.

Despre europarlamentarul Cristian Preda, Berceanu a spus că dacă acesta ajunge în Craiova şi-l pune "lângă stâlpul de lângă primărie" nu-l întreabă nimeni nimic.

"Ce ştie Cristian Preda despre organizaţia de la Dolj? Zero. Ce să formuleze Cristian Preda despre chestia asta? Dacă-l aducem pe Cristian Preda şi-l punem lângă stâlpul din faţa primăriei nu-l întreabă două ore nimeni nimic. Dacă stă cu mâna aşa, poate îi pune cineva ceva acolo. Dar aşa nu-l întreabă nimeni nimic, că nu ştie nimeni că el e Cristian Pred, ce să spun", a declarat Radu Berceanu.

Radu Berceanu a atacat-o şi pe Anca Boagiu, susţinând că aceasta nu a avut niciun proiect propriu cu finanţare europeană, ci doar licitaţii la proiectele pregătite de el în perioada în care a fost ministru al Transporturilor.

"Ceea ce este la nivel public despre fondurile europene este una, iar ceea ce este în realitate este alta. Până una alta, doamna Boagiu nu a făcut niciun proiect de-al ei. Ea a făcut licitaţii la proiectele pregătite de mine", a declarat Radu Berceanu.

Întrebat dacă a fost chemat din Ministerul Transporturilor la inaugurarea vreunei lucrări derulate pe timpul mandatului său, Berceanu a spus: "Din minister nu te poate chema nimeni, căci dacă vorbeşte cineva din minister cu mine îl dă afară. Fiecare după fire, după port. Pentru lucrurile la care am fost acolo, nu neapărat să mă cheme, dar cred că se putea spune că lucrarea a fost începută în anul cutare şi s-a construit cutare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici