BIOGRAFIE: Bode, propus la Economie, susţinător al realizării unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez

Deputatul PDL Lucian Bode, nominalizat de premierul desemnat pentru portofoliul Economiei, a susţinut, în interpelări parlamentare, simplificarea accesului persoanelor cu cetăţenie qatareză în România, el avansând ideea realizării unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez.

936 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Bode, propus la Economie, susţinător al realizării unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez

BIOGRAFIE: Bode, propus la Economie, susţinător al realizării unui parc tematic Dracula cu sprijin qatarez

În calitate de preşedinte al grupului de prietenie cu Qatar-ul, Bode i-a solicitat ministrului de Externe, într-o interpelare în Parlament din septembrie 2010, iniţierea simplificării accesului persoanelor cu cetăţenie qatareză pe teritoriul României.

El a revenit asupra interpelării, în decembrie 2010, invocând faptul că nu a primit niciun răspuns de la Ministerul de Externe.

În martie 2011, el a adresat şi ministrului Turismului, Elena Udrea, o interpelare pe tema relaţiilor româno-qatareze. El făcea o trecere în revistă a evoluţiilor economice pozitive din Qatar şi menţiona că această ţară va organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Bode menţiona că obţinerea unei vize de intrare, în interes de afaceri, în Qatar, a unui cetăţean român durează aproximativ trei zile. "Hotelul qatarez se ocupă de formalităţile necesare obţinerii vizei, ulterior prezentării invitaţiei. Obţinerea unei vize de intrare a unui cetăţean qatarez în România poate depăşi trei săptămâni", scria Bode în interpelare.

El invoca şi formularistica densă necesară pentru obţinerea unei vize de România pentru un cetăţean qatarez.

"La sfârşitul anului 2010, în Emiratele Arabe Unite a fost inaugurat cel mai mare parc tematic acoperit din lume - Ferrari World (insula Yas - investiţia totală pentru amenajarea insulei de 1500 de hectare este estimată la 40 mld. USD). Dracula este un simbol cu notorietate mondială, însă crearea unui parc tematic care să pună în valoare acest simbol ar presupune investiţii care nu pot fi suportate cu uşurinţă, în prezent, de către România", scria Bode în interpelarea către Udrea.

El îi solicita ministrului Turismului şi Dezvoltării să analizeze oportunitatea ca hotelurile din România să se ocupe de formalităţile interne necesare obţinerii avizelor turistice şi de afaceri, atunci când este cazul, inclusiv pentru cetăţenii qatarezi.

Bode solicita ministrului, de asemenea, să analizeze oportunitatea iniţierii "discuţiilor cu investitori eligibili, inclusiv din Qatar, pentru edificarea celui mai mare parc tematic din lume - Parcul Dracula".

De asemenea, el solicita analiză pentru oportunitatea sprijinirii organizării, în Doha, a unei expoziţii pentru firmele din România ce doresc să iniţieze activităţi economice în Qatar.

Pe de altă parte, Bode se numără printre iniţiatorii a 25 de iniţiative legislative, în special pe teme economice.

Lucian Bode este născut în 1974, la Valcău de Jos, judeţul Sălaj. Este căsătorit şi are un copil.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat în "Managementul Securităţii în Societatea Contemporană", la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

În perioada 2001-2008 a fost inginer serviciu exploatare, purtător de cuvânt, şef serviciu la Electrica S.A., Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău. În perioada 2003 - 2008 a fost lider de sindicat la Electrica Zalău.

Între 2000 şi 2004 a fost consilier local la Consiliul local al comunei Valcău de Jos.

El este preşedinte al PDL Sălaj. De altfel, din acest judeţ provine şi Andreea Paul Vass, care este preşedinte al organizaţiei judeţene de femei a PDL.

Bode a fost cel mai bun marcator al naţionalei de fotbal a Parlamentului României la Turneul european de fotbal al parlamentarilor desfăşurat, în 2011, în Ungaria, marcând trei din cele cinci goluri ale tricolorilor. Bode a cochetat cu fotbalul şi înainte de a intra în politică, el evoluând în tinereţe în campionatul judeţean de fotbal.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2011, Bode deţine, din 2009, împreună cu soţia, o casă de locuit de 335 de metri pătraţi, construită în regie proprie în Zalău.

De asemenea, Bode are un autoturism Mercedes, cumpărat în 2003.

El are un credit de 43.750 de franci elveţieni, la OTP Bank Zalău, contractat în 2007 şi scadent în 2022 şi un credit de 22.500 de franci francezi, contractat în 2008 şi scadent în 2037, la aceeaşi bancă.

În aceeaşi declaraţie de avere apare şi un credit la BRD, contractat în 2009 şi scadent în 2011, în valoare de 20.000 de lei.

Bode a încasat din indemnizaţia de deputat 61.453 de lei, iar soţia sa, educatoare la Grădiniţa nr. 12 din Zalău, a avut un venit de 12.737 de lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Bode este membru fondator al Asociaţiei "Pro Demos" din Zalău şi secretar general al BPN al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici