BIOGRAFIE: Sulfina Barbu, cel mai sărac ministru în 2005, revine în Guvern cu o avere semnificativ sporită

Sulfina Barbu, cel mai sărac ministru în Cabinetul Tăriceanu, în 2005, revine la Palatul Victoria , cu o avere considerabil sporită, ea având, împreună cu soţul său, patru terenuri, un apartament, o casă de locuit şi o casă de vacanţă, precum şi bijuterii de 15.000 de euro.

3703 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Sulfina Barbu, cel mai sărac ministru în 2005, revine în Guvern cu o avere semnificativ sporită

BIOGRAFIE: Sulfina Barbu, cel mai sărac ministru în 2005, revine în Guvern cu o avere semnificativ sporită (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Barbu era considerată, în 2005, cel "mai modest" membru al Cabinetului Tăriceanu în ceea ce priveşte averea, ea având atunci un apartament în Bucureşti şi o maşină.

Sulfina Barbu nu avea conturi în bănci, nu era acţionar la nici o societate, iar titularul aprtamentului de 60 de metri pătraţi din Bucureşti, cumpărat în anul 1997, era soţul ei.

În prezent, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Sulfina Barbu are trei terenuri intravilane în Bucureşti, Prahova şi Tulcea şi un teren agricol în Prahova.

Ea deţine, de asemenea, un apartament în Bucureşti, de 176 metri pătraţi, o casă de locuit în Prahova şi o casă de vacanţă în comuna Maliuc din Tulcea, de 148 metri pătraţi.

Barbu are şi bijuterii din aur şi argint cu o valoare estimată de 15.000 de euro, peste 65.000 de lei şi aproape 20.000 de euro în conturi.
Ea are însă şi un credit.

Sulfina Barbu este deputat PDL, ales în colegiul 11, sector 3 din Bucureşti, preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. Numele ei a fost vehiculat, în iunie, pentru a ocupa postul de ministru al Muncii după plecarea lui Ioan Botiş, însă atunci a fost numit Sebastian Lăzăroiu.

Ea conduce organizaţia de femei a PDL şi a declarat, recent, că va candida pentru un nou mandat în fruntea Organizaţiei, contracandidat fiind Andreea Paul Vass.
La cel mai recent congres al PDL, ea a candidat pentru funcţia de secretar general al formaţiunii, dar a pierdut în faţa lui Ioan Oltean.

Sulfina Barbu a fost ministru al Mediului de la formarea Cabinetului Tăriceanu, în decembrie 2004, după ce Alianţa "DA" PD-PNL a câştigat alegerile parlamentare din acel an iar Traian Băsescu a devenit preşedinte.

Sulfina Barbu a ocupat funcţia până în 5 aprilie 2007, atunci când, alături de ceilalţi miniştri propuşi de Partidul Democrat în Cabinetul Tăriceanu, a fost demisă din funcţie de şeful Executivului.

La momentul la care a părăsit fotoliul de ministru al Mediului, Sulfina Barbu declarara că cea mai mare mulţumire a ei a fost aderarea României la Uniunea Europeană fără probleme mari la capitolul Mediu. Tot la "realizări", Sulfina Barbu a trecut şi programul de înnoire a parcului auto din România, conceput şi aplicat în premieră în timpul mandatului ei.

Cea mai mare nerealizare a Sulfinei Barbu a fost, în opinia ei, faptul că nu a reuşit să negocieze cu Ministerul Educaţiei introducerea în curricula şcolară a ecologiei.

Înainte să ajungă ministru, Sulfina Barbu a ocupat, din 2001, funcţia de director executiv adjunct la Direcţia de Protecţia Mediului şi Educaţie Ecocivică din Primăria Muncipiului Bucureşti.

În funcţia de la Primărie Sulfina Barbu a venit după ce, din 1997 şi până în 2001, a lucrat ca director comercial la Industrial Construct SA.

Sulfina Barbu este doctorand în Inginerie Civilă la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. A absolvit, în 1990, Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti, fiind specializată în geofizică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici