Biroul Permanent al Senatului a declanşat procedurile de numire a unui nou preşedinte al ANI

Biroul Permanent al Senatului a fost informat, luni, de Consiliul de Integritate al ANI în legătură cu demisia lui Horia Georgescu din funcţia de preşedinte al Agenţiei şi a sesizat Comisia juridică pentru declanşarea procedurii de numire a unui înlocuitor.

88 afișări
Imaginea articolului Biroul Permanent al Senatului a declanşat procedurile de numire a unui nou preşedinte al ANI

Biroul Permanent al Senatului a declanşat procedurile de numire a unui nou preşedinte al ANI (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Permanent.

Potrivit lui Dumitrescu, Consiliul de Integritate al ANI va face propunerea de candidat pentru funcţia de preşedinte al ANI, propunere care va ajunge la Comisia juridică pentru un raport şi, apoi, va intra în plen.

"Am luat la cunoştinţă de faptul că Horia Georgescu şi-a depus demisia, constatăm vacantarea postului, demarăm procedurile pentru numirea unui nou preşedinte al ANI, care durează maxim o lună", a mai spus Dumitrescu.

Horia Georgescu şi-a dat demisia de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut, în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Ulterior, el a fost arestat pentru 30 de zile, în urma unei decizii a instanţei supreme.

Horia Georgescu a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate din aprilie 2012.

Până la alegerea unui nou şef al ANI, instituţia este condusă de vicepreşedintele Bogdan Stan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici