Blaga: Alegerile în PDL nu vor fi influenţate de declaraţia lui Băsescu privind susţinerea lui Boc

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, marţi, că va câştiga preşedinţia partidului, iar rezultatul alegerilor nu va fi influenţat de declaraţiile şefului statului privind susţinerea actualului preşedinte al PDL, secretarul general al formaţiunii menţionând că episodul Băsescu-Roman se poate reedita.

32 afișări
Imaginea articolului Blaga: Alegerile în PDL nu vor fi influenţate de declaraţia lui Băsescu privind susţinerea lui Boc

Blaga: Alegerile în PDL nu vor fi influenţate de declaraţia lui Băsescu privind susţinerea lui Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Blaga a amintit, răspunzând unei întrebări, că şeful statului şi-a exprimat susţinerea pentru actualul preşedinte al PDL chiar înainte de începerea campaniei interne. Fostul ministru de Interne a precizat că şeful statului are tot dreptul să aibă o opţiune, dar votul de la Convenţie nu va fi influenţat.

"Nu va influenţa votul. (...) Eu voi câştiga preşedenţia partidului, repet încă o dată, voi câştiga preşedenţia partidului. Dacă spun că pierd, aş recunoaşte că pierd. Nu pierd", a declarat Vasile Blaga, la Râmnicu Vâlcea.

Întrebat dacă se poate reedita, legat de alegerile din PDL, momentul Petre Roman-Traian Băsescu, secretarul general al formaţiunii a răspuns scurt: "Se poate".

El a mai declarat, pe de altă parte, că spiritul "militantist" al PDL este "mult mai puternic" în opoziţie. Ulterior, la solicitarea presei, el şi-a explicat declaraţia: "Făceam o trimitere la militantismul colegilor noştri, şi într-adevăr spiritul era mult mai puternic, dar probabil nu numai la Partidul Democrat Liberal, la toate patidele, spiritul de luptă este mai combativ în opoziţie".

Blaga a declarat, luni, la Piteşti, că nu are niciun conflict cu preşedintele Traian Băsescu şi nici cu premierul Emil Boc, menţionând însă că pentru şefia PDL candidează, în afară de el, doar actualul preşedinte al partidului, nu şi şeful statului.

"Eu nu am niciun scandal cu domnul preşedinte Traian Băsescu, întrebaţi-l pe domnia sa", a declarat Vasile Blaga. Întrebat de către jurnalişti dacă declaraţiile lui Traian Băsescu din ultimele zile l-au ambiţionat, Blaga a răspuns: "Nici mai mult nici mai puţin, eu sunt un tip ambiţios".

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur, duminică, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunând că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a-l suţine pe Emil Boc la şefia PDL, Traian Băsescu a spus: "Bineînţeles, nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care îl am din 2004, Emil Boc".

Preşedintele şi-a exprimat apoi nemulţumirea că Vasile Blaga a făcut publică o întâlnire pe care a avut-o cu el şi cu Emil Boc, legat de creşterea de la 1.400 la 4.800 a numărului de delegaţi la congresul PDL. "Din păcate, unul din candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu l-a acuzat apoi pe Blaga că "şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu" atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului "un partener vertical, nu slugă". "PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte", a adăugat Traian Băsescu.

În momentul în care un jurnalist i-a spus şefului statului că Vasile Blaga este cel care i-a condus campaniile electorale, Băsescu a răspuns că lui nu i-a condus nimeni niciodată campaniile electorale. "Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poate câştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-au câştigat alegerile nici când au candidat ei. Hai s-o lăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da?", a conchis Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici