Blaga: Ar fi fost mult mai bine dacă s-ar fi făcut rocada Morar - procuror general, Kovesi - şef DNA

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, întrebat despre reevaluarea lui Tiberiu Niţu ca procuror general, că aceasta este "foarte interesantă" şi că el crede că ar fi fost mult mai bine dacă s-ar fi făcut rocada Daniel Morar - procuror general, Codruţa Kovesi - şef DNA.

200 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ar fi fost mult mai bine dacă s-ar fi făcut rocada Morar - procuror general, Kovesi - şef DNA

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a fost întrebat cum comentează reevaluarea lui Niţu pentru funcţia de procuror general. "Interesantă, foarte intereantă. Noi, nu numai eu, niciun coleg din conducerea partidului nu ne-am permis ca pe acest parcurs al audierilor să intervenim, pentru că, până la urmă, credem că ăsta este rolul CSM. Dar un lucru care ne-a întristat, desigur, a fost negocierea până la urmă a domnului Morar", a precizat Blaga, într-o conferinţă de presă susţinută la Călăraşi.

El a arătat că democrat-liberalii au susţinut că au fost magistraţi, procurori care şi-au făcut treaba, unul dintre aceştia fiind Daniel Morar.

"Noi am fi fost, repet, acum lucrurile sunt rezolvate, dacă s-ar fi făcut rocada Morar - procuror general, Kovesi - şef DNA, credem că ar fi fost mult mai bine", a adăugat Blaga.

Noii şefi ai PICCJ, DNA şi DIICOT au fost instalaţi în funcţii joi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Public.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că a semnat decretele de numire în funcţii pentru toţi cei şase procurori nominalizaţi la funcţiile de conducere din Parchete.

Consiliul Superior al Magistraturii a trimis vineri ministrului Justiţiei avizele pozitive, motivate, pentru cei şase candidaţi. Aceştia au primit cu o zi înainte aviz pozitiv din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Acesta este al doilea demers pentru ocuparea posturilor de conducere din parchete, primul fiind iniţiat anul trecut, când la conducerea Ministerului Justiţiei a fost Mona Pivniceru.

Tiberiu Niţu s-a aflat pentru a doua oară în faţa Secţiei pentru procurori a CSM în calitate de candidat la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, el fiind audiat şi pe 22 noiembrie 2012, atunci primind aviz negativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici