Blaga: Decizia politică de fuziune între PDL şi PNL trebuie luată până cel mai târziu la 1 septembrie

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a declarat, miercuri, că se aşteaptă ca decizia politică de fuziune între PDL şi PNL să fie luată până la 1 septembrie, el menţionând totodată că statutul viitoarei formaţiuni este "în proporţie de 90% gata".

404 afișări
Imaginea articolului Blaga: Decizia politică de fuziune între PDL şi PNL trebuie luată până cel mai târziu la 1 septembrie

Blaga:Decizia politică de fuziune între PDL şi PNL trebuie luată până cel mai târziu la 1 septembrie (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, despre calendarul fuziunii PNL-PDL, Blaga a spus că acesta încă nu este stabilit, fiind aşteptată încheierea Congresului PNL pentru alegerea conducerii liberale.

"Dar eu cred că în această vară, iulie-august, decizia politică de fuziune, a congreselor celor două partide, trebuie luată. (...) Cel mai târziu 1 septembrie, dacă s-ar putea şi mai devreme şi eu cred că se poate mai devreme. Dar, repet, - trebuie să discutăm şi cu colegii noştri - decizia politică a congreselor trebuie luată, cu un statut nou, al noului partid", a spus preşedintele PDL.

El a menţionat că, după decizia politică, vor urma demersurile juridice de înregistrare a noului partid.

"Să nu uităm, chiar şi ultimului partid care s-a înregistrat i-au trebuit vreo cinci luni. Când se termină Congresul PNL se intră în vacanţă judecătorească, parcursul durează. Indiscutabil, ne-am înţeles de prima dată că pe parcursul precampaniei, 1 septembrie, până după campanie nu ne vom ocupa de amenajări interioare între structurile noastre şi ale lor, ci de campania electorală", a spus liderul PDL.

"Fuziunea este gata când eşti înregistrat în registrul partidelor politice şi acest lucru durează, dar decizia politică este cea importantă", a mai spus el, subliniind că se aşteaptă ca această decizie politică de fuziune să aibă loc până în 1 septembrie.

Vasile Blaga a precizat de asemenea că statutul viitoarei formaţiuni este "în proporţie de 90% gata" şi că lucrul la "Programul pentru România" este într-o fază avansată.

Blaga a mai spus că "absolut niciunul" dintre liderii PDL nu se opune fuziunii cu PNL, decizia legată de fuziune fiind luată în unanimitate în Colegiul Director al partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici