Blaga despre afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu: Cum să susţii aşa inepţii? Alianţa DA a avut doar conturi în lei

Liderul PDL, Vasile Blaga, a catalogat drept "inepţii" afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu privind finanţarea campaniei electoare a alianţei DA, Blaga spunând că această alianţă a avut doar conturi în lei şi că, pe lângă trezorierul PD, alianţa a avut ca trezorier din partea PNL pe Mihai Voicu.

415 afișări
Imaginea articolului Blaga despre afirmaţiile lui Sorin Roşca Stănescu: Cum să susţii aşa inepţii? Alianţa DA a avut doar conturi în lei

Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Preşedintele PDL Vasile Blaga a catalogat drept "inepţii" afirmaţiile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu cu privire la sumele care ar fi intrat în conturile de campanie ale Alianţei DA şi care nu ar fi fost declarate. În plus, Blaga spune că Alianţa DA nu a avut conturi în valută şi că, la acea vreme, unul dintre trezorierii Alianţei era actualul ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cum poţi să discuţi inepţii de genul ăsta? În 2004, Sorin Roşca Stănescu să se chinuie şi să afle că Partidul Democrat de la acea vreme a fost în alianţă cu PNL şi că preşedinte delegat al PNL era Tăriceanu şi că aveam doi mandatari financiari: pe domnul Albu şi pe domnul ministru Voicu. Iar dacă cineva ne-ar fi pus la dispoziţie aceste sume absolut incredibile, cine ar fi fost, la o adică, atât de iresponsabil încât să procedeze în acest mod? De altfel, să ştiţi, Alianţa Dreptate şi Adevăr nu a avut decât conturi în lei", a afirmat Vasile Blaga, joi seară, într-o conferinţă de presă.

Blaga a adăugat, referindu-se la senatorul Sorin Roşca Stănescu: "Dacă toate afirmaţiile domniei sale sunt ca aceasta, ne-am convins total".

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a avut, miercuri, o declaraţie politică în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ şapte milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial conform prevederilor legale.

Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat şi a început o investigaţie în urma afirmaţiilor senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu potrivit cărora Alianţa DA ar fi beneficiat în 2004 de finanţări ilegale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Sorin Roşca Stănescu este "un mincinos prost", el afirmând că parlamentarul a lansat un document fals şi că liberalul ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a mers "înalt prea sinucisul Adrian Năstase".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici