Blaga, despre propunerea lui Ungureanu: Să vedem fiecare formaţiune ce prezintă la europarlamentare. Preocuparea noastră e reconstrucţia PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, întrebat despre propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu de a exista un candidat comun pentru prezidenţiale, că democrat-liberalii "nu vor să fie aroganţi", dar "vor să vadă fiecare formaţiune politică (de dreapta-n.r.) ce prezintă la europarlamentare".

352 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre propunerea lui Ungureanu: Să vedem fiecare formaţiune ce prezintă la europarlamentare. Preocuparea noastră e reconstrucţia PDL

Blaga, despre propunerea lui Ungureanu: Să vedem fiecare formaţiune ce prezintă la europarlamentare (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"PDL a spus, nu o dată, că va face alianţă cu formaţiuni politice care împărtăşesc valori de dreapta la momentul oportun. Noi avem o analiză foarte serioasă care a ieşit din teren azi-noapte, sperăm să o finalizăm până marţi, PDL este la 18%. E un punct de pornire important", a precizat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că formaţiunile de dreapta vor trebi să se "valideze" fiecare la alegerile europarlamentare.

"Nu vrem să fim aroganţi, dar va trebui să vedem în continuare fiecare formaţiune politică ce prezintă la următoarele alegeri europarlamentare, va trebui să se valideze fiecare, pentru că nu putem merge doar pe declaraţii, de altfel corecte, ale colegilor Mihai Răzvan Ungureanu şi alţii în paşii următori. Va trebui să vedem fiecare, într-un fel sau altul, ca formaţiune de dreapta, ce prezintă la viitoarele alegeri", a adăugat Vasile Blaga.

El a arătat că "discuţia este deschisă" în condiţiile pe care le-a anunţat, menţionând că PDL va discuta despre alianţe "la momentul oportun".

Vasile Blaga a mai declarat că el crede că reprezentanţii PDL "vor merge singuri la europarlamentare".

Blaga a fost întrebat de ziarişti dacă PDL va avea liste comune cu alte formaţiuni de dreapta la alegerile europarlamentare din 2014, liderul democrat-liberal arătând că acest lucru "este foarte complicat".

"Destul de complicat, dacă nu chiar foarte complicat în acest moment, va trebui să vedem paşii pe care-i fac aceste formaţiuni (de dreapta - n.r.) în acest moment, activele de partid ale tuturor acestor partide să fie implicate serios în viitoarea campanie electorală pentru europarlamentare. Eu cred că vom merge singuri la europarlamentare. Vom merge singuri, pentru că, repet, preocuparea noastră este PDL, reconstrucţia lui, recăpătarea încrederii electoratului în PDL", a explicat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a afirmat, sâmbătă, că dreapta românescă este fragmentată, iar pentru a avea şanse trebuie să stabilească liste comune la alegerile europarlamentare, un candidat unic la prezidenţiale şi să formeze un partid până în 2016.

"Trebuie înţeles că pentru dreapta românescă, pentru a avea şanse, există două proiecte pe termen scurt şi unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adică 2014, trebuie să avem listă comună a formaţiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare", a spus Ungureanu, care a precizat că pe acestă listă vrea să se regăsescă nume atât din Alianţa Dreptate şi Adevăr (FC + PNTCD), cât şi din PDL, Iniţiativa România Liberală sau din alte partide şi organizaţii de dreapta, cum ar fi Mişcarea Populară.

Ungureanu a spus că lista comună poate fi stabilită "fără complicaţii, pe seama unui protocol".

"Speranţa e ca dreapta să aibă măcar acelaşi număr de europarlamentari. Dacă mergem separat, în mod clar vor fi mult mai puţini, poate jumătate", a spus preşedintele FC.

Al doilea proiect pe termen scurt menţionat se referă la candidatul unic la Preşedinţia României, iar proiectul pe termen mediu este construirea unui partid de centru dreapta până în 2016.

"Dacă nu facem astea, iar fragmentarea se menţine, în 2016 nu se va intra la guvernare din dreapta decât pe seama compromisului politic, sub acoperirea unei coaliţii stânga-dreapta. Nu o să existe un guvern monocolor al dreptei. Cine crede că dreapta îşi poate permite mai mulţi candidaţi şi să aibă şi succes, ori e naiv, ori păcăleşte", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici