Blaga: În viaţa mea nu mi-am permis să spun că exclud pe cineva din partid

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că în viaţa sa nu şi-a permis să spună că exclude pe cineva din partid, el declarând, totodată, că Elena Udrea şi Monica Macovei au şanse să intre în noul BPN dacă vor fi votate.

115 afișări
Imaginea articolului Blaga: În viaţa mea nu mi-am permis să spun că exclud pe cineva din partid

Blaga: În viaţa mea nu mi-am permis să spun că exclud pe cineva din partid

Vasile Blaga a fost întrebat dacă a spus vreodată că o va exclude pe Monica Macovei din partid, aşa cum susţine contracandidata sa.

"În viaţa mea nu mi-am permis să spun că exclud pe cineva din partid. Eu mă bucur când vin oameni în partid, nu excludem oameni din partid. Am spus, în schimb, altceva, că e foarte bine ca atunci când nominalizăm oameni pentru funcţii importante ei să ne cunoască partidul pentru că atunci nu l-ar critica atât de uşor după ce ajung într-o funcţie aleasă sau numită în numele partidului. Niciodată nu mi-am permis să spun că o voi da pe dânsa (pe Monica Macovei - n.r.) sau pe altcineva afară. Dimpotrivă", a spus Blaga.

Întrebat dacă Elena Udrea şi Monica Macovei au şanse la funcţii în BPN şi care ar fi acestea, Blaga a răspuns: "Dacă le vor vota colegii, da. Eu nu ştiu la ce funcţii doresc dânsele să candideze".

În timpul discuţiilor pe care Vasile Blaga le-a purtat cu membrii PDL Bistriţa-Năsăud care au asistat la prezentarea moţiunii sale, liderul PDL a fost întrebat dacă le va coopta pe Elena Udrea şi Monica Macovei în BPN.

"Cu mare drag dacă doresc şi, mai ales, dacă le veţi acorda votul, indiferent despre cine vorbim. Noi avem tradiţia aceasta în partid. Şi când a câştigat Traian Băsescu în 2001, deşi luase 62 la sută şi celelalte moţiuni amândouă au făcut 38 la sută, în BPN de atunci s-au regăsit chiar jumătate dintre susţinătorii Simonei Marinescu şi ai lui Petre Roman, care au pierdut. Aşa a vrut partidul şi cred că aşa va vrea partidul în continuare. (...) Eu aş vrea să vină cât mai multe doamne în BPN fiindcă eu am reuşit să dublez numărul femeilor din Birou. Şi mă mândresc cu lucrul acesta. Dacă le dai să facă ceva, sunt mult mai harnice decât noi fiindcă ele trebuie să dovedească faptul că sunt mult mai bune, dar noi nu le băgăm în seamă. Aşa e lumea făcută. Eu cred că toată lumea are loc în acest BPN, dar cu o singură condiţie: să-i vreţi şi dumneavoastră. (...) Eu cred că au loc reprezentanţii tuturor moţiunilor cu condiţia să vină cu oameni care au performat", a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga şi-a prezentat, sâmbătă seară, la Bistriţa, în prezenţa a peste 300 de persoane, moţiunea cu care candidează la şefia partidului.

Monica Macovei a declarat, joi, la Bistriţa, că nici ea, nici cei care susţin moţiunea "Reformiştii" nu au spus că vor exclude pe cineva din partid, dar sunt ameninţaţi cu excluderea de către ceilalţi competitori.

"Suntem acuzaţi de diverşi colegi că vrem să rupem partidul. A plecat cineva dintre susţinătorii acestei moţiuni în altă parte? Nu. Pleacă cei din gruparea lui Vasile Blaga? Da! (...) Hai să vedem cine rupe partidul sau se gândeşte la asta. Nu ştiu dacă aţi auzit declaraţiile colegilor de campanie, de competiţie. Vasile (Blaga - n.r.) a spus că mă exclude. A spus că îi va exclude pe cei care au devenit miniştri peste noapte şi sunt europarlamentari fără să aibă vechime în partid. Ghici pe cine? Noi nu am spus că excludem pe nimeni. Oamenii aceştia ne ameninţă cu excluderea", a spus Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici