Blaga: Nu vor înţelege niciodată acest partid cei care au venit cu pluta, direct miniştri

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, afirmă că partidul nu va fi înţeles niciodată de cei "au venit cu pluta, direct miniştri, şefi de grup parlamentar, europarlamentari" şi că el doreşte un "PDL puternic şi unit".

198 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu vor înţelege niciodată acest partid cei care au venit cu pluta, direct miniştri

Vasile Blaga (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

"Spuneam, la Convenţia Naţională din 2011, că, dacă nu vom găsi o justă balanţă între măsurile de austeritate şi interesele partidului, s-ar putea să câştigăm bătălia cu criza, dar s-ar putea să şi pierdem voturile românilor. Am avut dreptate în amândouă lucrurile: am câştigat bătălia cu criza, pentru că astăzi România este macrostabilizată şi se împăunează Ponta, care nu are niciun merit, că se poate împrumuta cu dobânzi de 4,5 la sută de pe piaţă, dar din păcate am avut dreptate şi când am spus că pierdem încrederea românilor", a declarat Vasile Blaga, vineri, la Oradea, unde şi-a prezentat moţiunea în faţa reprezentanţilor PDL Bihor.

Vasile Blaga a afirmat că îşi doreşte un "PDL puternic şi unit" şi a respins criticile aduse în ultima perioadă de cei care l-au catalogat drept "FSN-ist".

"În acest partid, pe care îl voi conduce dacă dumneavoastră veţi dori acest lucru, au loc şi cei de 20 de ani, au loc şi cei de 30 de ani, şi cei de 40 de ani, şi cei de 60 de ani, pentru că mie nu mi-a fost şi nu îmi este ruşine că am fost în FSN şi că am avut curajul să mă lupt cu Iliescu şi să ne rupem de Iliescu şi de Măgureanu încă din 1990", a spus Blaga.

Referindu-se la ultimii patru ani, liderul PDL a criticat faptul că în interiorul formaţiunii opiniile unor membri au fost ignorate.

"Oare am fost toţi, în aceşti patru ani, drepţi unii cu alţii în partid? De ce unii dintre noi aveau libertatea de a spune orice, iar alţii nu? La Convenţia din 2011, duminică, unii din Cabinetul Boc, doamne din Guvernul Boc, îi cereau deja demisia şi luni voiau deja premier tehnocrat. Şi astăzi se dau mari susţinătoare ale domnului Boc", a spus Vasile Blaga.

El a afirmat că au fost promovaţi secretari de stat şi directori de servicii deconcentrate care, după ce PDL a pierdut guvernarea, nu mai frecventează partidul.

"Câţi dintre directorii de deconcentrate sunteţi azi în sală?", s-a adresat Blaga membrilor PDL Bihor.

După ce doar trei persoane au ridicat mâna, el a continuat: "Cam puţini, cam puţini... Vedeţi? Aşa-i şi în Bucureşti. Din sutele de secretari de stat, de directori... Acum, dacă vreţi să veniţi în Modrogan, puteţi intra liniştiţi cu autocarul. Dacă am fi la putere, să vedeţi ce de Mercedesuri ar fi pe-acolo".

Blaga a susţinut că, atunci când PDL era la guvernare, reprezentanţii săi păreau "ca o echipă excelentă de experţi contabili care înfundă una după alta găurile lăsate de Tăriceanu", dar au pus "doctori în locul profesorilor, profesori în locul inginerilor şi aşa mai departe".

"Ştiu că se supără alţii pe noi, dar nu vor înţelege niciodată acest partid cei care au venit cu pluta, direct miniştri, şefi de grup parlamentar, europarlamentari şi aşa mai departe. Şi eu mă bucur când văd colegi, colege de-ale noastre, că vin prin ţară pe la organizaţii şi văd că avem sedii, şi la Bihor, şi la Cluj, şi la Bistriţa, dar se ştie că în sediile astea trebuie să ţii lumina aprinsă, să ai oameni care să dea «bună ziua» la colegi şi aşa mai departe", a afirmat Blaga.

Blaga a adăugat că integrarea în UE se leagă de PDL, iar el şi-a îndeplinit obiectivele când era ministru al Administraţiei şi Internelor.

"Personal am răspuns de ridicarea clauzei de salvgardare. Pe vremea aia aveam şapte steguleţe roşii, trei şi jumătate pe Interne, trei şi jumătate pe Justiţie. Acum nu mai avem mecanisme de verificare şi control pe Interne, ci doar pe Justiţie. Şi atunci cine-i reformist?", a spus Vasile Blaga.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi-a prezentat, vineri, moţiunea în faţa a peste 300 de membri ai PDL Bihor, el fiind însoţit de parlamentari, europarlamentari şi lideri ai partidului, între care Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul, Radu F. Alexandru şi Traian Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici