Blaga: Nu trebuie să ne temem de regionalizare. E un proces necesar pentru a avea un stat eficient

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, joi, la Craiova, că nu trebuie să existe o teamă faţă de regionalizare, care este un proces necesar pentru a avea un stat mai eficient şi pentru a utiliza integral fondurile europene.

808 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu trebuie să ne temem de regionalizare. E un proces necesar pentru a avea un stat eficient

Blaga: Nu trebuie să ne temem de regionalizare. E un proces necesar pentru a avea un stat eficient (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Prezent la Forumul Economic Regional "Oltenia" organizat de Prefectura Dolj şi Universitatea din Craiova, Vasile Blaga a vorbit despre procesul de regionalizare.

"Acest forum este o iniţiativă de apreciat şi în perspectiva reorganizării administrativ-teritoriale a României. Aş spune că este vorba de o manifestare de avangardă pentru viitoarea organizare regională. Noi trebuie să gândim regional, iar mai întâi de toate trebuie să existe colaborare, strategii şi proiecte concrete pentru reducerea dispartităţilor regionale şi dezvoltarea echilibrată a acestei ţări. Nu trebuie să ne temem de regionalizare, ci, din contră, trebuie să fim pragmatici şi să afirmăm deschis: regionalizarea este un proces necesar pentru a avea un stat mai eficient şi să putem să utilizăm integral fondurile europene", a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat că în acest moment nivelul de dezvoltare din punct de vedere economic este neuniform, cu discrepanţe atât pe regiuni, cât şi pe judeţe şi chiar în interiorul aceluiaşi judeţ.

"Aşa nu mai putem merge dacă vrem o Românie puternică, o Românie dezvoltată echilibrat. Trebuie să fim conştienţi şi să recunoaştem că menţinerea actualului cadru administrativ şi instituţional în România nu va modifica tendinţele de accentuare a dezechilibrelor de dezvoltare intra şi interregionale", a mai spus preşedintele Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 7 martie, în Parlament, că actualul Legislativ trebuie să adopte în perioada următoare Legea sănătăţii şi Legea privind reorganizarea administrativ-teritorială, arătând că acestea vor întregi reforma statului.

A doua zi, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că PDL este dispus să-şi dubleze eforturile de convingere pentru adoptarea legii de reorganizare teritorial-administrativă, arătând că UDMR trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre un proiect care să ameninţe direct o altă aşezare electorală.

UDMR se opune adoptării Legii privind reorganizarea administrativ-teritorială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici