Blaga: PDL şi PNL merg la prezidenţiale în alianţă electorală. Fuziunea depinde de procesul juridic

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că PDL şi PNL vor merge în alegerile prezidenţiale "într-o alianţă electorală", cu un singur candidat la Preşedinţie, arătând că fuziunea depinde de procesul din justiţie.

395 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL şi PNL merg la prezidenţiale în alianţă electorală. Fuziunea depinde de procesul juridic

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Blaga a fost întrebat dacă în alegerile prezidenţiale PDL şi PNL vor merge cu o alianţă electorală sau dacă va fi gata fuziunea până la aceste alegeri.

"Fuziunea efectiv nu depinde de noi, de cele două partide, ci de procesul din justiţie, care este complicat îl ştiţi foarte bine. Cele două partide vor merge într-o alianţă electorală, la momentul potrivit vă vom spune şi numele alianţei şi forma sub care vom candida. Repet, un singur candidat la Preşedinţie", a răspuns Vasile Blaga.

Blaga a mai fost întrebat dacă PDL este dispus să renunţe la nume pentru fuziunea cu PNL.

"V-am mai răspuns de atâtea ori, toate la momentul potrivit", a precizat Blaga.

El a fost întrebat dacă până la acest moment s-a stabilit numele pentru noul partid care ar rezulta din fuziunea PNL cu PDL.

"Avem timp suficient pentru a stabili numele viitorului partid", a spus Blaga.

El a precizat că data congresului de fuziune va fi anunţată după viitoarea întâlnire, "de luni sau de marţi", a conducerilor PDL şi PNL.

La rândul său, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că sunt liberali care au avut ezitări şi care au spus că nu văd că s-ar putea produce fuziunea dintre PDL şi PNL, a declarat că Congresul PNL a stabilit că se va face fuziunea şi că orice altă luare de poziţie nu poate să fie tratată decât ca "strict personală".

"Pot să vă răspund extrem, extrem de simplu la această întrebare. Noi am avut acum foarte puţine zile Congresul PNL, care a decis practic în unanimitate de voturi, dacă bine îmi amintesc au fost trei voturi împotrivă, că se va face fuziunea. Orice altă luare de poziţie nu poate să fie tratată decât ca şi o luare de poziţie strict personală şi în nume propriu. PNL a luat această hotărâre şi ea nu va fi întoarsă", a precizat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici