Blaga: Propunerea lui Antonescu pentru dezbatere în Parlament pe justiţie, populism ieftin

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că propunerea liderului PNL Crin Antonescu de a se organiza o dezbatere în Parlament despre starea justiţiei reprezintă "populism ieftin".

83 afișări
Imaginea articolului Blaga: Propunerea lui Antonescu pentru dezbatere în Parlament pe justiţie, populism ieftin

Preşedintele PDL Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Populism ieftin. Ca să nu vă mai spun că are codurile lăsate de PDL, n-are decât justiţia să-şi facă treaba, iar ei să nu interfereze în treburile ei. Deci, ce am putea noi dezbate în Parlament?", a spus Vasile Blaga, răspunzând unei întrebări referitoare la propunerea lui Crin Antonescu.

El a spus că a respecta justiţia înseamnă a nu o ataca în niciun fel.

"Declaraţiile de astăzi a lui Antonescu mi se par şi populiste şi ipocrite. Pur şi simplu a respecta justiţia, independenţa ei înseamnă a nu o ataca sub nicio formă, a nu discuta şi interpreta decizii ale instanţelor, a nu ataca magistraţi propuşi pentru anumite funcţii, a nu te opune justiţiei atunci când încearcă să-şi facă datoria. Or, domnul Antonescu le-a făcut pe toate", a precizat Blaga.

El a menţionat, în acest sens, demersurile lui Crin Antonescu la adresa Codruţei Koveşi atunci când era propusă pentru funcţia de şef al DNA, interpretările acestuia date unor dicizii ale instanţelor, precum şi modul în care s-au comportat senatorii liberali în Comisia juridică atunci când a fost vorba de un coleg al lor, Varujan Vosganian.

Blaga a adăugat că nu-l acuză pe Varujan Vosganian că este vinovat, dar dacă trebuie fiecare să răspundă în faţa justiţiei când este chemat.

"Este clar că domnul Ponta care e om politic este preşedinte de partid a greşit. Pe de altă parte preşedintele României, conform Constituţiei, ne reprezintă pe toţi, are şi responsabilitatea echilibrului puterilor în stat, a condus România pe un parcurs corect şi apreciat de toată lumea pentru a încerca din toate forţele să ne integrăm în UE şi a făcut declaraţiile pe care le-a considerat de cuviinţă", a mai afirmat Vasile Blaga.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că va cere ca în acest for legislativ să se organizeze "o dezbatere serioasă despre starea justiţiei", el apreciind că, "de ce nu", s-ar putea ajunge şi la un pact naţional pentru independenţa justiţiei, cu criterii, obligaţii şi reguli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici