Blaga spune că ştia din ianuarie 2009 despre situaţia dificilă a României

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, lider PDL, a declarat, într-o emisiune difuzată, duminică, de ProTv, că ştia din ianuarie 2009 de situaţia dificilă în care se află România şi că, personal, regretă că măsurile de austeritate nu au fost luate de anul trecut.

35 afișări
Imaginea articolului Blaga spune că ştia din ianuarie 2009 despre situaţia dificilă a României

Blaga spune că ştia din ianuarie 2009 despre situaţia dificilă a României (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat de ce nu au fost luate măsurile de austeritate în 2009, Blaga a spus că acestea nu au fost considerate necesare atunci.

"Lucrurile au evoluat în toată lumea după ianuarie 2009. Puteam să le luăm, dar nu le-am considerat necesare atunci", a explicat Blaga la ProTv.

El a menţionat că personal regretă că măsurile de austeritate nu au fost luate din ianuarie 2009 şi crede că prim-ministrul regretă şi el acest lucru.

Întrebat dacă Traian Băsescu ar mai fi câştigat un nou mandat dacă măsurile de auseritate ar fi fost luate în 2009, Blaga a răspuns: "Sunt convins că da, pentru că în campania electorală erau aceiaşi oameni, era Traian Băsescu, care era susţinut de PDL şi era Mircea Geoană, preşedintele celuilalt partid din partidele de guvernământ".

"România se află în cea mai dificilă situaţie de după cel de-Al Doilea Razboi Mondial", a mai spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici