Blaga: USL încearcă să confuzeze Curtea Constituţională, trimiţându-i mai multe liste

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat luni că USL încearcă să "confuzeze" în continuare Curtea Constituţională, trimiţându-i mai multe liste în speranţa că-l va menţine mai mult timp pe Crin Antonescu la Cotroceni, el arătând că nu pot fi scoşi de pe liste cetăţenii cu CI expirat şi nici cei cu domiciliul în străinătate.

285 afișări
Imaginea articolului Blaga: USL încearcă să confuzeze Curtea Constituţională, trimiţându-i mai multe liste

Vasile Blaga (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Vedem toate eforturile pe care le face USL de a încerca să confuzeze în continuare Curtea Constituţională trimiţându-le mai multe liste, în speranţa că îl vor menţine mai mult timp pe Crin Antonescu la Cotroceni, de unde ar trebui să plece", a precizat Vasile Blaga, înaintea şedinţei BPN al PDL.

El a spus că nicio autoritate nu-şi poate permite să încalce legea, arătând că nu pot fi scoşi de nimeni de pe listele electorale nici cetăţenii care au actele de identitate expirate, nici cetăţenii români care au domiciliul în străinătate.

"Ei (cei de la USL - n.r.) fac eforturile pe care le fac şi totul este să încerce să menţină cât mai mult timp să nu se pronunţe CC să-l menţină pe Crin Antonescu la Cotroceni", a adăugat Vasile Blaga.

El a mai spus că la Comisia de apărare din Camera Deputaţilor au venit înscrisurile oficiale de la Direcţia pentru evidenţa populaţiei, de la Direcţia de paşapoarte, care arată că sunt 18,3 milioane de români cu drept de vot şi că listele au fost actualizate după 1 ianuarie anul acesta.

"Noi am cerut de la Direcţia de evidenţa populaţiei, de la paşapoarte şi nu partidul, ci Comisia de ordine publică din Camera Deputaţilor, au venit înscrisurile oficiale că sunt 18,3 milioane de români cu drept de vot. Lucrurile sunt clare şi ei spun foarte bine şi foarte clar că listele au fost actualizate după 1 ianuarie anul acesta", a mai arătat Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici