Blejnar: Ponta încearcă, prin depunerea plângerii penale, să politizeze verificările ANAF

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, afirmă că preşedintele PSD, Victor Ponta, încearcă prin plângerea penală formulată împotriva sa şi a preşedintelui Traian Băsescu să politizeze verificările Fiscului la companiile de stat.

347 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Ponta încearcă, prin depunerea plângerii penale, să politizeze verificările ANAF

Şeful ANAF, Sorin Blejnar (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Acţiunea domnului Ponta este o încercare de politizare a unor verificări pe care ANAF le afecuează la mai multe companii cu capital de stat, inclusiv la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, şi care vizează modul de cheltuire a fondurilor acestor companii", a declarat Blejnar pentru MEDIAFAX.

El nu a făcut alte comentarii.

Ponta, a depus, vineri, la Parchetul ICCJ, o plângere penală împotriva lui Băsescu şi Blejnar, pe care îi acuză de "instigare la abuz în serviciu, ameninţare şi şantaj".

Victor Ponta a declarat, la ieşirea de la parchet, că îi acuză pe cei doi de "instigare la abuz în serviciu, ameninţare şi şantaj", din cauza afirmaţiilor acestora "cu caracter de ameninţare" la adresa sa.

Liderul PSD a precizat că a depus acum plângerea penală, întrucât în urmă cu 48 de ore a primit procesul-verbal al ANAF din care rezultă că nu are niciun fel de legătură cu Turceni şi Rovinari şi nici vreo altă problemă legală.

"Am primit procesul-verbal de la ANAF din care rezultă că toate aceste afirmaţii ale lui Traian Băsescu şi ale lui Sorin Blejnar au fost nu numai neadevărate, dar au fost şi o instigare la comiterea unui abuz în serviciu împotriva mea", a susţinut Ponta.

El l-a acuzat pe Blejnar că s-a conformat "instigării" comise de către preşedintele Băsescu.

"La dosar am ataşat procesul-verbal al ANAF din care rezultă că nu am avut niciodată niciun fel de relaţii contractuale cu Rovinari, Turceni, cu nimeni altcineva şi nu am încălcat legea, adeverinţele de la cele două societăţi aflate în subordinea Guvernului care atestă acelaşi lucru, o scrisoare adresată şefului DNA, Daniel Morar, prin care i-am cerut să fiu audiat şi toate celelalte documente care atestă că domnul Traian Băsescu şi domnul Sorin Beljnar ştiau foarte bine atunci când au făcut respectivele afirmaţii cu caracter de ameninţare la adresa mea, că erau ameninţări bazate pe fapte neadevărate. Probabil că au aşteptat să fiu de acord cu regionalizarea, cu proiectele preşedintelui, să fiu de acord să nu mai critic corupţia din ANAF. Vreau să dovedesc astăzi că nu-mi e frică de ei", a mai spus Victor Ponta.

Între Victor Ponta şi Sorin Blejnar este o dispută care durează de mai multe luni, după ce liderul PSD l-a acuzat pe şeful ANAF că ar fi făcut numirile la vârful vămilor.

Pe de altă parte, în luna iulie, ANAF a sesizat DNA în legătură cu un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari şi Turceni. Sorin Blejnar a declarat, atunci, că sesizarea nu îl vizează pe Victor Ponta, după ce televiziunile de ştiri au relatat că ANAF a trimis o sesizare Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în legătură cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi cu senatorul PSD Dan Şova, sesizarea vizând contracte cu complexurile Rovinari şi Turceni..

Blejnar a afirmat atuni că sesizarea la DNA nu îl vizează direct nici pe senatorul PSD Dan Şova, care ar putea fi chemat ulterior la audieri, pentru declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici