Blejnar: Ponta mi-ar pune în cârcă şi uciderea Elodiei şi tot el ştie mai multe despre "rege"

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, marţi, ca răspuns la acuzaţiile privind implicarea sa în corupţia din vămi, că preşedintele PSD, Victor Ponta, i-ar "pune în cârcă" şi uciderea Elodiei şi a indicat în glumă că ea ar putea fi şi "regele", despre care tot Ponta poate da mai multe informaţii.

11 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Ponta mi-ar pune în cârcă şi uciderea Elodiei şi tot el ştie mai multe despre "rege"

Blejnar: Ponta mi-ar pune în cârcă şi uciderea Elodiei şi tot el ştie mai multe despre "rege" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă e să răspund acuzelor domnului Ponta, eu i-aş spune că principalul meu obiectiv în perioada următoare este să implementez declaraţia unică, să asigur o corectă colectare a impozitelor şi taxelor. Dacă ar fi să răspund tuturor acuzelor de acest gen, probabil domnul Ponta, ca fost procuror, ar crede că am omorât-o şi pe Elodia. Mi-ar pune în cârcă şi uciderea Elodiei", a spus Blejnar, întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui PSD.

Întrebat cine este "regele" din dosarul privind corupţia din vămi, Blejnar a răspuns, glumind, că poate tot Elodia, susţinând că Ponta poate oferi mai multe informaţii în acest sens.

"Întrebaţi-l pe Ponta. Poate e tot Elodia", a mai spus preşedintele ANAF.

Victor Ponta le-a cerut, luni, anchetatorilor să meargă dincolo de pionii din dosar, către Blejnar, despre care a spus că este "placa turnantă a corupţiei şi crimei organizate".

"Să meargă dincolo de pioni, către cei care într-adevăr conduc această reţea de corupţie şi de crimă organizată, către şeful ANF, Sorin Blejnar, cel care este placa turnantă a corupţiei şi crimei organizate, cel care strânge practic toţi aceşti bani negri şi îi direcţionează către PDL", le-a solicitat Ponta anchetatorilor.

El a mai spus că "scenele şi regiile" privind descinderile din vămi au devenit ridicole, că se ştia că vor urma vămile din Est şi că la Constanţa se va ajunge după ce fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi PDL îşi "vor acoperi urmele" acolo.

"Haideţi să nu mai glumim pe aceste subiecte. Eu ştiu că inventatorul şahului a fost un persan sau un indian. (...) Să nu mai glumim pe acest subiect, cu regine, cu pioni. Acei oameni, dacă organele de urmărire penală şi instanţele de judecată vor dovedi că au luat mită vor trebui să răspundă", a continuat Blejnar.

El a mai spus că "este foarte simplu să stai pe margine şi să încerci să politizezi o acţiune a statului român", aruncând cu acuze în dreapta şi în stânga asupra unor lucrători sau conducători de instituţii "care au încercat în ultima perioadă să facă ceva, să facă curăţenie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici