Boc a cerut membrilor Guvernului să îşi depună declaraţiile de avere până la 5 ianuarie

Premierul Emil Boc a cerut membrilor Guvernului, la începutul şedinţei de marţi, să îşi depună declaraţiile de avere şi de interese până la 5 ianuarie 2009, pentru a se încadra în termenul legal de la preluarea mandatului.

50 afișări
Imaginea articolului Boc a cerut membrilor Guvernului să îşi depună declaraţiile de avere până la 5 ianuarie

Boc a cerut membrilor Guvernului să îşi depună declaraţiile de avere până la 5 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

El a amintit că fiecare membru al Cabinetului trebuie să depună declaraţii de avere şi de interese la Guvern în termen de 15 zile de la data preluării mandatului, respectiv din 22 decembrie, data depunerii jurământului în Parlament.

"Asta înseamnă că luni, 5 ianuarie, când începe oficial activitatea, fiecare membru al Guvernului trebuie să aibă depusă la noi declaraţia de avere şi declaraţia de interese", a spus Boc miniştrilor.

Premierul a arătat că aceeaşi obligaţie revine şi secretarilor de stat, subsecretarilor de stat, precum şi consilierilor din aparatul de stat al Guvernului.

Conform legii, membrii Guvernului trebuie să completeze declaraţii de avere în maximum 15 zile de la numirea în funcţie.

La începutul şedinţei, premierul i-a mai informat pe miniştri că proiectele de acte normative sunt introduse şi pe calculator şi pot fi modificate on-line, "în sistemul domnului Nica, pe care l-a inaugurat în 2000-2004".

Vicepremierul Dan Nica, fost ministru al Comunicaţiilor în intervalul 2001-2004, a propus Guvernului condus de Adrian Năstase un sistem electronic de gestionare a documentelor analizate în şedinţele săptămânale ale Cabinetului.

Executivul s-a reunit, marţi, în şedinţă, după ce în ultimele zile au avut loc discuţii informale privind proiectul de buget pentru 2009.

Citeşte şi:

Guvernul retrage din Parlament proiectul de buget propus pentru 2009 de fostul Cabinet

Boc confirmă că Executivul nu dispune de execuţia bugetară pentru 2008

Geoană şi-a constituit, în 2008, un depozit bancar de circa 9.000 de lei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici