Boc a făcut gesturi de bucurie pe măsură ce senatorii aprobau sau respingeau legi şi amendamente

Premierul şi-a manifestat bucuria, marţi, în Senat, în momentele în care senatorii au aprobat Legea ANI revizuită, Legea micii reforme în Justiţie, modificarea Legii de funcţionare a Curţii Constituţionale, Legea finanţelor publice locale sau au respins amendamentele de reducerea a TVA.

25 afișări
Imaginea articolului Boc a făcut gesturi de bucurie pe măsură ce senatorii aprobau sau respingeau legi şi amendamente

Boc a făcut gesturi de bucurie pe măsură ce senatorii aprobau sau respingeau legi şi amendamente (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

În momentul în care a fost adoptată legea ANI, Emil Boc s-a întors către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care stătea lângă el şi cu braţele îndoite din cot şi pumnii strânşi a făcut un gest de reuşită.

Emil Boc nu a stat impasibil nici în momentul în care senatorii au respins amendamentele la OUG de modificare a Codului fiscal, unele dintre acestea vizând scăderea TVA sub 24%. În momentul în care propunerile unor senatori au fost respinse de majoritatea parlamentară din Senat, premierul a ridicat mâna dreaptă către zona din sală în care se aflau susţinătorii Guvernului.

Până la finalul votării succesive ale celor şapte acte normative, Boc a mai repetat acest ultim gest şi a aplaudat.

"Măcar astăzi (marţi, n.r.) sunt bucuros, până vine următoarea problemă. Pot fi bucuros astăzi pentru că, iată, atunci când se doreşte se poate. Mă refer, aici, la Legea ANI. Atunci când există voinţă, parlamentarii au demonstrat că se poate. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru faptul că au pus (discutarea actului normativ-n.r.), în al doilea rând, pentru că au avut un vot responsabil pentru ceea ce înseamnă interesul României şi dorinţa românilor de a avea demnitarii sub control în ceea ce dovedeşte averile", a declarat premierul la ieşirea din sala de plen a Senatului, el făcând referire doar la adoptarea noii forme a Legii ANI.

Boc a mai precizat că în urma acestui vot se recâştigă o parte din credibilitatea internă şi internaţională.

"România recâştigă o parte din credibilitatea pierdută data trecută, când am avut incidentul pe legea ANI, şi reclădim încrederea, atât în plan intern, cât şi în plan internaţional pe componenta Justiţie", a conchis Emil Boc.

Legea ANI a fost votată, marţi după-amiază, de plenul Senatului, cu 78 voturi "pentru" şi o abţinere, actul normativ fiind adoptat în forma propusă de Cameră, după ce senatorii au respins amendamentul privind exceptarea liderilor sindicali de la obligaţia de a depune declaraţii de avere.

Forma Legii ANI pe care Senatul a adoptat-o marţi este aceeaşi cu textul adoptat de Camera Deputaţilor, la propunerea Guvernului şi a Ministerului Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici