Video Boc: Adoptarea Codurilor va permite României să se achite în termen de obligaţiile faţă de CE

Adoptarea Codurilor Penal şi Civil va permite României să se achite în termen de obligaţiile stabilite de Comisia Europeană, în vederea eliminării Mecanismului de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

17 afișări

Guvernul a luat, în şedinţa de miercuri, decizia de a declanşa procedura de asumare a răspunderii pe proiectele de coduri penal şi civil, documentele fiind adoptate în forma rezultată în urma dezbaterilor din comisiile parlamentare.

"Adoptarea acestor acte normative răspunde şi exigenţelor din Mecanismul de cooperare şi verificare pe justiţie pe care îl avem în raport cu CE, pentru a putea să ne achităm la timp de obligaţiile pe care România le are în vederea eliminării acestui Mecanism, astfel încât să nu mai existe niciun fel de restanţă în domeniul judiciar. Aceste două Coduri modernizează legislaţia românească, o pun în acord cu cea europeană şi cu cele mai importante evoluţii din lumea juridică mondială. Nu în ultimul rând, ele răspund nevoii societăţii româneşti de a avea o justiţie mai rapidă, de a avea o justiţie la timp, de a avea o justiţie egală pentru toţi", a spus Boc, la sfârşitul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a precizat că Executivul aşteaptă răspunsul birourilor permanente ale celor două Camere cu privire la datele procedurale de angajare a răspunderii şi că în perioada următoare vor fi finalizate în Parlament şi celelalte două Coduri, de procedură civilă şi, respectiv, de procedură penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici