Boc: Antonescu nu are abilităţi şi competenţe pentru a conduce comisia de revizuire a Constituţiei

Fostul lider al PDL Emil Boc spune că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu are abilităţi şi competenţe pentru a conduce comisia de revizuire a Constituţiei, nefiind capabil "să facă o incursiune în dreptul comparat, pentru a propune soluţii de modernizare a sistemului constituţional" .

166 afișări
Imaginea articolului Boc: Antonescu nu are abilităţi şi competenţe pentru a conduce comisia de revizuire a Constituţiei

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este pentru prima dată în istoria revizuirii constituţiilor din UE când preşedintele unei comisii de revizuire a Constituţiei "nu are nicio tangenţă cu domeniul constituţional".

"Simplul fapt că, temporar, ocupă scaunul de preşedinte al Senatului nu are nicio legătură cu calitatea de preşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei, funcţie care trebuie să fie una de specialitate, să fie capabil să facă o incursiune în dreptul comparat, pentru a propune soluţii de modernizare a sistemului constituţional. Domnul Antonescu are abilităţi şi competenţe în alte domenii, dar cu siguranţă nu le are în domeniul în care a fost propus, de preşedinte al comisiei de revizuire a Constituţiei", a spus Boc.

Premierul Victor Ponta declara, marţi, că susţine ideea ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să coordoneze comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precizând că acesta poate acoperi "politic" această dezbatere, atât ca preşedinte al Senatului, cât şi ca viitor candidat la prezidenţiale.

La rândul său, Crin Antonescu afirma că în ceea ce priveşte conducerea unei comisii de revizuire a Constituţiei, faptul că nu este jurist este "o falsă problemă", precizând că revizuirea Legii fundamentale este "o lucrare politică" şi nu un act notarial. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici