Boc: Antonescu nu poate fi spălat la "Nufărul" şi să fie crai nou şi pe cal alb. Trebuie să îşi asume guvernarea USL

Fostul premier Emil Boc spune că liderul PNL, Crin Antonescu, nu poate fi spălat la "Nufărul şi să apară "crai nou pe cal alb, înger neprihănit", ci trebuie să îşi asume guvernarea USL, "care a compromis dezvoltarea României şi a oprit modernizarea ţării".

653 afișări
Imaginea articolului Boc: Antonescu nu poate fi spălat la "Nufărul" şi să fie crai nou şi pe cal alb. Trebuie să îşi asume guvernarea USL

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă PDL ar putea face alianţă cu PNL în opoziţie, Emil Boc a spus că nu vede posibil un asemenea lucru.

"Opoziţia nu este «Nufărul» să îl spele pe Crin Antonescu, numai la «Nufărul» te speli peste noapte, Antonescu nu cred că poate utiliza spălătoria «Nufărul» şi să fie astăzi crai nou şi pe cal alb, înger neprihănit. Are de plătit poliţele USL şi le are de plătit în continuare. Antonescu nu este nici calul alb şi nici îngerul care trebuie să reformeze România. El este alături de USL şi este cel care a compromis doi ani dezvoltarea României. Crin Antonescu este la fel de părtaş ca şi Victor Ponta la tot ce au făcut în ultimii doi ani, nu poate apărea de azi pe mâine că sunt curaţi şi îngeri, trebuie să îşi asume tot ceea ce nu au făcut în aceşti doi ani şi faptul că au susţinut cel mai corupt guvern şi au oprit modernizarea României", a spus Boc.

Potrivit acestuia, atât Crin Antonescu, cât şi Victor Ponta au încercat prin ruperea USL maximizarea şanselor pentru prezidenţiale, "Antonescu crezând că doar ieşind de la guvernare are mai mari şanse, iar Ponta încercând să îl ţină cât mai mult acolo, pentru a evita ca Antonescu să treacă în opoziţie".

Boc a susţinut că PNL nu este vocea autorizată a opoziţiei, "nu poate emite pretenţii de a fi fata care vine mireasă şi ia stindardul opoziţiei şi îl duce mai departe".

"Opoziţia nu este «Nufărul», să îi cureţe pe toţi cei care au făcut doi ani ce au făcut", a spus Emil Boc.

Fostul premier a afirmat că, în timp ce guvernul pe care l-a condus a promovat 11 reforme fundamentale, USL a compromis toate proiectele prezentate.

"Cei din USL au băut, au mâncat, au stat la televizor, au înjurat şi acum se ceartă cine să plătească nota de plată, au compromis şi ratat doi ani de modernizare a României. Să faceţi o comparaţie între guvernarea pe care am reprezentat-o doi ani şi ce a făcut guvernarea USL doi ani în România. În timp ce noi am promovat 11 reforme fundamentale ale statului român, am restabilit echilibre bugetare şi ne-am asumat măsuri nepopulare economice, USL timp de doi ani a beneficiat de pe urma eforturilor şi suferinţelor românilor din anii 2010-2011 şi de rezultatele reformelor pe care le-am promovat. Nu au făcut altceva decât să se certe, să poarte un război pe toate fronturile cu Traian Băsescu, să uite de România şi problemele ei, iar Revoluţia bunului simţ s-a încheiat cu cel mai corupt Guvern din istoria României de după 1989 şi cu cel mai lipsit de performanţă din toate domeniile", a subliniat Boc.

El a amintit că în timpul guvernării PDL s-au realizat 11 reforme majore, printre care Legea pensiilor, Legea educaţiei, cele patru coduri, Legea salarizării unitare, Codul Muncii, Legea responsabilităţii fiscale, Legea "Micii Reforme" din justiţie, în timp ce USL a compromis reforma Constituţiei şi a descentralizării şi a pierdut reforma regionalizării.

"Au compromis bunul simţ total în România şi au încheiat Revoluţia bunului simţ în cel mai nesimţit mod cu putinţă, cu cel mai corupt guvern", a susţinut Emil Boc.

Întrebat dacă premierul Ponta ar trebui să demisioneze, aşa cum a cerut PNL, Boc a răspuns că actualul şef al Guvernului nu este obligat.

"Dacă are majoritate, nu e obligat să demisioneze, va trebui să vină în Parlament cu un nou Guvern, dacă are majoritate rămâne, dacă nu, pleacă. Guvernul ar fi trebuit să plece de mult, am ştiut de la început că va fi un guvern demagogic", a conchis Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici