Boc: Avem dreptul moral să cerem postul de premier

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, că democrat-liberalii au dreptul moral să ceară postul de premier, dar că cel care decide acest lucru este preşedintele Traian Băsescu, astfel că aşteaptă invitaţia, din partea şefului statului pentru începerea negocierilor cu partidele la Cotroceni.

17 afișări
Imaginea articolului Boc: Avem dreptul moral să cerem postul de premier

Boc: Avem dreptul moral să cerem postul de premier (Imagine: Mediafax Foto)

"Avem dreptul moral pentru a cere funcţia de premier, dar preşedintele este liber să decidă, după consultarea partidelor din Parlament", a anunţat, miercuri, Emil Boc.

El a completat că democrat-liberalii aşteaptă invitaţia şefului statului la consultările de la Cotoceni, pentru că PDL este partidul cu cele mai multe mandate obţinute. "Până la consultări, PDL nu va intra în negocieri şi discuţii cu nicio formaţiune", a spus Boc.

El a precizat că niciun membru BPN nu va mai participa la emisiuni televizate, "până nu avem rezultatele oficiale şi desemnarea candidatului la funcţia de premier, sau cel puţin convocarea preşedintelui la consultările de la Cotroceni".

Boc s-a întrebat de ce PNL şi PSD doresc funcţia de premier, deşi aceste partide nu au nici măcar o majoritate relativă în Parlament, iar decizia aparţine preşedintelui României.

"Vom discuta cu formaţiunile reprezentate în Parlament după ce preşedintele va desemna un candidat la funcţia de premier, în jurul căruia vom încerca să clădim o majoritate, dacă el va fi de la PDL", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici