Boc către ambasadori: Sprijinirea intereselor României prin lobby nu încalcă statutul diplomatic

Premierul Emil Boc le-a cerut, miercuri, diplomaţilor români să sprijine interesele româneşti în străinătate, prin acţiuni de lobby, pentru că acest demers nu încalcă statutul diplomatic şi să găsească în ţările unde au postul parteneri de afaceri şi noi pieţe de desfacere pentru firmele româneşti.

31 afișări
Imaginea articolului Boc către ambasadori: Sprijinirea intereselor României prin lobby nu încalcă statutul diplomatic

Boc către ambasadori: Sprijinirea intereselor României prin lobby nu încalcă statutul diplomatic (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Primul-ministru a făcut acest apel în discursul pe care l-a susţinut, miercuri dimineaţă, la reuniunea anuală a diplomaţiei române, desfăşurată sub titlul "Diplomaţia română: priorităţi 2011".

"A sprijini interesele României în străinătate nu reprezintă o încălcare a statutului dumneavoastră diplomatic", le-a spus Emil Boc diplomaţilor prezenţi, el subliniind faptul că misiunile româneşti din străinătate au obligaţia să ajute firmele româneşti să găsească noi parteneri de afaceri şi pieţe de desfacere în statele în care îşi desfăşoară activitatea.

Premierul a cerut corpului diplomatic să promoveze măsurile anticriză adoptate de Guvern, cum ar fi menţinerea cotei unice de impozitare şi neimpozitarea profitului reinvestit şi a precizat că aşteaptă "idei de colaborare economică şi de extindere a contractelor de afaceri" între companii româneşti şi companii străine.

De asemenea, Emil Boc a întrebat retoric dacă diplomaţia română face, azi, ceea ce trebuie într-un moment de criză economică şi în care ţara trebuie să "depăşească aceste momente grele", în care fiecare trebuie să se "autoevalueze în raport cu interesul naţional".

În încheierea discursului său, primul ministru le-a spus diplomaţilor români că parteneriatul energetic al României şi eliminarea Mecanismului de Verificare şi Cooperare pe justiţie sunt unele dintre cele mai importante obiective ale Guvernului în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici