Boc cere opoziţiei să respecte Constituţia referitor la procedurile aferente angajării răspunderii

Liderul PDL, premierul Emil Boc a declarat, marţi, în Parlament, că opoziţia trebuie să respecte procedurile stabilite de Constituţie privind calendarul aferent angajării răspunderii de către Guvern pentru un proiect de lege, inclusiv în ce priveşte data depunerii şi dezbaterii moţiunii de cenzură.

18 afișări
Imaginea articolului Boc cere opoziţiei să respecte Constituţia referitor la procedurile aferente angajării răspunderii

Boc cere opoziţiei să respecte Constituţia referitor la procedurile aferente angajării răspunderii (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti cum comentează varianta avansată de PSD ca moţiunea de cenzură la adresa Guvernului să fie dezbătută după 31 decembrie 2010, pentru angajarea răsounderii asupra proiectului de lege privind salarizarea unitară, premierul a răspuns că şi în acest caz trebuie respectate prevederile Cosntituţiei.

"Să ne uităm la Constituţie, trebuie respectat textul Constituţiei", a spus Boc.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că PSD va depune, împreună cu PNL şi PC, o moţiune de cenzură după angajarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării unitare, social-democraţii dorind ca aceasta să fie dezbătută după 31 decembrie.

El a arătat totodată că Birourile Permanente ale Parlamentului nu pot stabili calendarul pentru Legea salarizării întrucât nici angajarea răspunderii Guvernului, nici moţiunea de cenzură nu există încă.

"Nu se poate, nu şi-a angajat nimeni răspunderea şi nu a depus nimeni moţiunea. Cum poţi să stabileşti ceva pentru ceva ce nu se întâmplă încă? Este o prostie tipică pentru Boc şi Anastase. Cum să stabileşti un calendar pentru ceva ce nu există? La încălcările de reguli de până acum,chiar nu mai înţelege nimeni nimic", a afirmat preşedintele PSD.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, pe 14 decembrie, pe Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici