Boc: Decizia CC este legală şi constituţională. Sper să pună capăt crizei politice

Fostul premier Emil Boc consideră că decizia Curţii Constituţionale privind referendumul este legală şi constituţională şi speră ca aceasta să ducă la normalizarea vieţii politice din România.

501 afișări
Imaginea articolului Boc: Decizia CC este legală şi constituţională. Sper să pună capăt crizei politice

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Decizia CC este legală şi constituţională şi confirmă că în matematică 46,2 la sută nu poate fi transformat în 50,1 la sută. Sper ca decizia să pună capăt crizei politice, iar politicienii de la putere care au declanşat iresponsabil acest referendum să fi învăţat din această lecţie, iar principala lor preocupare să fie viaţa de zi cu zi a românilor şi problemele reale ale lor, şi nu cele care să vizeze ambiţiile şi orgoliile politice", a declarat, marţi, Emil Boc.

Fostul premier a spus că se aşteaptă ca în urma deciziei Curţii să fie o normalizare a vieţii politice din perspectiva interesului general.

"Stabilitatea economică a fost şubrezită în fiecare zi de criza politică. Uitaţi-vă la cursul leu-euro, la investiţiile străine din România, la creşterea economică, care este sub cea prognozată, toate se răsfrâng asupra vieţii de zi cu zi a românilor. Sper că va interveni o normalizare a relaţiilor politice şi va fi o coabitare instituţională şi constituţională între preşedinte şi majoritatea parlamentară, care este permisă de Constituţie", a spus Boc.

Întrebat dacă Crin Antonescu va părăsi scena politică după rezultatul referendumului, Boc a spus că această decizie "este o chestiune de onoare".

"Onoarea e greu să o impui cuiva. Ea există sau nu există", a conchis Boc.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici