Boc: Demisia consilierilor prezidenţiali şi înscrierea lor în PMP, un demers sănătos

Fostul premier Emil Boc consideră că eliberarea din funcţii a opt consilieri prezidenţiali şi înscrierea unora dintre aceştia în PMP este "un demers sănătos", fiind vorba despre oameni politici care s-au "validat" în viaţa publică.

416 afișări
Imaginea articolului Boc: Demisia consilierilor prezidenţiali şi înscrierea lor în PMP, un demers sănătos

Fostul premier Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează demisia unor consilieri prezidenţiali pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară, Emil Boc a spus că, până la urmă, "tot dreapta este şi PMP".

"Este un demers sănătos. Sunt oameni politici care s-au validat în viaţa publică şi sunt convins că au multe de spus pe scena politică actuală. Decizia lor de a intra în PMP este una individuală, până la urmă tot dreapta este şi PMP şi cred că, până nu este prea târziu, unificarea dreptei trebuie făcută. Trebuie lăsate orgoliile deoparte şi pus interesul general al dreptei de a avea o singură formaţiune şi după aceea să desemneze un singur candidat la prezidenţiale", a spus Boc.

Acesta a afirmat că va rămâne un susţinător necondiţionat al dreptei, ca singură şansă de a opri "tăvălugul USL la adresa democraţiei, statului de drept şi viitorului acestei ţări".

"Dacă USL va rămâne singur la putere, din punctul de vedere al instituţiei prezidenţiale, cu majoritatea pe care o are în Parlament, ar însemna un pericol pentru democraţia din această ţară. Timpul curge în defavoarea dreptei şi orice secundă care curge dă o şansă în plus USL să câştige viitoarele competiţii politice. În mod obligatoriu, dreapta trebuie să fie unită şi la europarlamentare şi la prezidenţiale", a spus Emil Boc.

Potrivit unul comunicat de presă, de marţi, al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat eliberarea din funcţie, începând cu data de 1 februarie, a consilierilor prezidenţiali Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu, Daniel-Petru Funeriu.

Preşedintele a mai semnat deciziile pentru eliberarea din funcţie a consilierilor de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel-Andrei Moldoveanu, tot începând cu data de 1 februarie.

Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

De asemenea, fostul consilier prezidenţial Daneiel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

Informaţiile în acest sens au fost vehiculate în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe în zilele următoare în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mişcarea Populară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici