Boc, despre Antonescu şi Ponta: E uşor să critici când ai doar soluţii populiste

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, după consultările cu şeful statului, comentând declaraţiile liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, că "e uşor să critici când ai doar soluţii populiste".

89 afișări
Imaginea articolului Boc, despre Antonescu şi Ponta: E uşor să critici când ai doar soluţii populiste

Boc, despre Antonescu şi Ponta: E uşor să critici când ai doar soluţii populiste (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am văzut astăzi şi declaraţiile domnilor Antonescu şi Ponta. Cu câtă nonşalanţă privesc aceste aspecte fără niciun fel de analiză reală. E uşor să critici când ai doar soluţii populiste - să crească salarii, pensii, să mărim deficite… Întrebarea este că aceşti bani trebuie să-i aduci de undeva. După ce că în 2008 au făcut ceea ce au făcut, iar noi timp de doi ani de zile a trebuit să curăţim finanţele ţării, să ajustăm cheltuielile bugetare şi să ajungem la o stabilitate macroeconomică. Acum invitaţia lui Antonescu şi Ponta e din nou la deficite bugetare mari, la cheltuieli nejustificate, ca din nou ţara să ajungă în pragul colapsului, cum au lăsat-o în 2008", a spus Boc.

Premierul a menţionat că deficitul de maxim 3% şi îndatorarea publică de maxim 60% din PIB vor fi două condiţii sănătoase introduse în Constituţie pentru ca niciodată politicienii să nu mai facă ce au făcut în 2008 - "să pape banii din vânzarea BCR, să ducă pomeni electorale pentru a câştiga alegerile, după care să lase ţara nepregătită, în pragul crizei economice, după care populaţia să fie nevoită să suporte".

Preşedintele Traian Băsescu şi liderii USL au avut, marţi, la consultările de la Cotroceni, un lung şir de replici în care, printre altele, reprezentanţii opoziţiei au criticat Guvernul şi măsurile luate de autorităţi în contextul crizei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici