Boc: Evaluarea miniştrilor se face în permanenţă, concluziile vor fi trase la momentul potrivit

Premierul Emil Boc, preşedinte al PDL, a declarat, luni, înainte de şedinţa BPN al formaţiunii, că evaluarea activităţii miniştrilor se face în permanenţă, iar concluziile vor fi trase la momentul potrivit.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Evaluarea miniştrilor se face în permanenţă, concluziile vor fi trase la momentul potrivit

Boc: Evaluarea miniştrilor se face în permanenţă,concluziile vor fi trase la momentul potrivit (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Ea se face în permanenţă, această evaluare (a activităţii miniştrilor - n.r.), concluziile vor fi trase la momentul potrivit", a precizat Emil Boc la întrebarea privind apropierii termenului de evaluare a activităţii membrilor Guvernului.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Stolojan a declarat că se face o analiză asupra activităţii miniştrilor pentru a vedea "ce s-a făcut, ce nu s-a făcut". "Facem o analiză să vedem ce s-a făcut, ce nu s-a făcut şi pe urmă se discută", a spus Stolojan la întrebarea privind apropierea termenului de evaluare a activităţii membrilor Guvernului.

La rândul ei, vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat că premierul trebuie să spună "foarte clar", la 1 septembrie, în urma unei evaluări, care sunt miniştrii cu performanţă şi dacă este cazul să se procedeze la remaniere.

"Aş spune că există aproape un consens în rândul colegilor din PDL, în special în rândul parlamentari, ca la 1 septembrie primul ministru să vină cu o evaluare clară a măsurilor Guvernului de până acum şi în acelaşi timp o evaluare individuală a performanţelor miniştrilor. În acelaşi timp cred că premierul la 1 septembrie trebuie să ne spună foarte clar care sunt miniştrii cu performanţă, în urma unei evaluări, care sunt miniştrii care merită să rămână în echipa guvernamentală şi eventual, dacă este cazul, să se procedeze la remaieră", a precizat Raluca Turcan înainte de şedinţa BPN a PDL.

Întrebată de ziarişti dacă sunt şi miniştrii neperformanţi în cabinetul Boc, Raluca Turcan a spus că există miniştri care "au înregistrat unele incoerenţe, cel puţin la nivelul comunicării deciziilor ministeriale", dar că sunt şi miniştri care şi-au manifestat performanţa, iar lucrul acesta "se vede la nivelul opiniei publice".

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PDL, că este datoria şi atributul prim-ministrului, care este şi preşedintele partidului, să facă evaluarea activităţii membrilor Guvernului, atâta timp cât există o promisiune în acest sens făcută parlamentarilor.

Liderii PDL s-au reunit, lunea trecută, în şedinţă, unde au arătat, potrivit unor surse, că este nevoie de o reformă a partidului şi o remaniere şi au reiterat cererea ca până pe 1 septembrie premierul să vină cu un plan de restructurare şi o analiză pe miniştri, iar propunerea privind o conducere interimară a partidului nu a avut susţinere.

Surse din partid au arătat că mai mulţi membri ai BPN au spus că trebuie realizată o reformă a partidului şi o remaniere guvernamentală şi au cerut ca, până la 1 septembrie, premierul să vină cu un plan de restructurare şi o analiză pe miniştri. Unii au apreciat că partidul nu mai are viaţă şi că în partid a început o luptă internă, acest lucru observându-se în presă. S-a relansat ideea reluării procesului de alegeri în partid, fie de jos în sus, fie de sus în jos, iar premierul a declarat că nu are nimic împotrivă, această problemă urmând să fie discutată în următoarea şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici