Boc: Există o voinţă deplină a coaliţiei pentru a finaliza în acest an cele mai importante legi

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că în acest moment există o voinţă deplină din punct de vedere politic a coaliţiei de guvernare pentru a finaliza până la sfârşitul anului cele mai importante proiecte legislative aflate în dezbaterea Parlamentului.

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Există o voinţă deplină a coaliţiei pentru a finaliza în acest an cele mai importante legi

Boc: Există o voinţă deplină a coaliţiei pentru a finaliza în acest an cele mai importante legi (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Pot să afirm cu certitudine un lucru clar: în acest moment există o voinţă deplină din punct de vedere politic a coaliţiei de guvernare pentru a finaliza până la sfârşitul anului cele mai importante proiecte legislative aflate în dezbaterea Parlamentului, astfel încât România să poată intra în 2011 pe de-o parte cu un buget de stat aprobat şi pe de altă parte cu restul condiţionalităţilor pe care le avem în raport cu românii şi cu organismele internaţionale, îndeplinite", a spus premierul Emil Boc la finalul întâlnirii cu preşedintele.

El a spus că se referă, concret, la legea bugetului de stat, la legile salarizării - legea cadru de salarizare a personalului bugetar şi legea salarizării personalului bugetar pentru anul 2011 - precum şi la legea educaţiei naţionale.

"Sunt trei proiecte extrem de importante pentru România şi pentru creionarea politicilor din anul 2011. Aceste proiecte legislative, alături de legea pensiilor, care deja a fost adoptată, constituie în fapt temelia reformelor structurale pentru anul următor şi care ne vor da posibilitatea, pe de-o parte, pentru salariaţii din domeniul bugetar să avem o recuperare de 15 % a salariului diminuat, iar, pe de altă parte, să punem accent pe dezvoltare, locuri de muncă şi investiţii în anul 2011", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici