Boc: Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra celor trei legi

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public, a anunţat premierul Emil Boc, confirmând astfel informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX.

31 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra celor trei legi

Boc: Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra celor trei legi

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe care a durat peste 10 ore, încheindu-se după miezul nopţii, şi în care cele trei acte normative au fost analizate în detaliu.

Codul Educaţiei va fi înaintat Parlamentului sub forma unui proiect de lege privind educaţia naţională.

"Proiectul de lege pentru educaţia naţională - aceasta este denumirea, pentru că reflectă un efort comun, atât al comisiei Andronescu, cât şi al comisei Miclea, iar propunerea ca proiectul să se numească aşa a venit din partea primului-ministru", a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Oficialul guvernamental a precizat că Guvernul va informa, joi, printr-o scrisoare, Birourile Permanente ale Parlamentului despre intenţia de asumare a răspunderii, iar amendamentele la cele trei proiecte de legi urmează să fie incluse în documente până sâmbătă, pentru a fi înaintate Legislativului.

Surse ministeriale au declarat anterior, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul a decis să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului asupra tuturor celor trei legi privind educaţia, salarizarea unitară şi reducerea cheltuielilor, scrisoarea prin care se solicită stabilirea unei date pentru şedinţa de asumare urmând să fie trimisă în cursul săptămânii Legislativului.

Sursele citate au mai arătat că discuţiile asupra proiectelor de legi vor continua la nivelul Executivului, pentru eventuale modificări, şi vor fi transmise cel mai probabil luni Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici