Boc îl acuză pe Crin Antonescu că promovează "tăriceanismul"

Premierul Emil Boc l-a acuzat, miercuri, pe liderul PNL Crin Antonescu că promovează "tăriceanismul", şi nu liberalismul, având aceeaşi viziune cu fostul şef al Partidului Naţional Liberal, şi a arătat că actualul preşedinte de partid legitimează toate măsurile iresponsabile ale vechiului Guvern.

18 afișări
Imaginea articolului Boc îl acuză pe Crin Antonescu că promovează "tăriceanismul"

Boc îl acuză pe Crin Antonescu că promovează "tăriceanismul" (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Premierul a afirmat că, începând cu dezbaterile de miercuri din Parlament pe tema moţiunii de cenzură, îl consideră pe Antonescu drept coautor al iresponsabilităţii Guvernului Tăriceanu, care a dus România pe marginea prăpastiei şi împotriva căruia Comisia Europeană declanşează procedura de deficit excesiv.

"Domnule Antonescu, aţi spus că am vrut să ne aliem cu dumneavoastră. Vă spun foarte sincer: am vrut alianţă cu doctrina liberală, dar nu alianţă cu dezastrul liberal pe care l-aţi tăinuit şi l-aţi ţinut bine ascuns. Acum iese la vedere şi îl cunoaşte şi Uniunea Europeană, este păcat că aţi adus asemenea pată imaginii liberalismului. Una este doctrina liberală, alta este dezastrul liberal pe care l-aţi lăsat în România în 2008", a adăugat Boc.

El a arătat că economia nu se tratează cu filosofii şi exerciţii de retorică, ci cu măsuri ferme de corectare a "dezastrului" economic creat de fosta guvernare.

Boc a apreciat că moţiunea dezbătută în Parlament reprezintă, de fapt, o "automoţiune de cenzură" a liberalilor împotriva propriului partid şi a cerut acordarea încrederii pentru Guvern.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că minciunile spuse de guvernanţi îi fac pe cei din Opoziţie să considere că "nu există soluţie de continuare" cu actualul Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici