Boc, în şedinţa PDL: Mai bine trece Petru Filip la USL decât să treacă proiectul său de lege

Democrat-liberalii au discutat, luni, în şedinţa BPN, despre faptul că senatorul Petru Filip este iniţiatorul unui proiect de lege pe educaţie, Emil Boc spunându-le colegilor săi că mai bine trece Filip la USL decât să treacă proiectul de Parlament, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PDL.

960 afișări
Imaginea articolului Boc, în şedinţa PDL: Mai bine trece Petru Filip la USL decât să treacă proiectul său de lege

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Boc a spus că e mai bine să treacă Filip la USL decât să votăm proiectul de lege", a precizat un participant la şedinţa BPN al PDL.

Conform surselor citate, proiectul de lege a fost iniţiat de Petru Filip şi de către deputatul PDL Cătălin Croitoru şi se referă la universităţile private.

Discuţia în legătură cu Petru Filip şi proiectul său de lege a avut loc în şedinţa BPN al PDL, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, precizând care sunt iniţiatorii acestui proiect de lege, iar preşedintele partidului, Emil Boc, arătând că proiectul, care urmează să intre la vot în Senat, nu ar trebui susţinut.

Proiectul de modificare a Legii educaţiei, iniţiat de Petru Filip şi Cătălin Croitoru, a fost depus în mai 2011 la Parlament şi vizează creşterea autonomiei universităţilor particulare şi confesionale.

Proiectul a primit aviz negativ din partea Guvernului însă a trecut prin adoptare tacită de Camera Deputaţilor, iar Senatul este forul decizional.

Senatorii Petru Filip şi Marian Rasaliu părăsesc PDL şi trec la PNL, potrivit unor surse parlamentare liberale.

Petru Filip este vicepreşedinte al Senatului. El este senator de Bihor.

Filip a asigurat preşedinţia interimară a Senatului după revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, până la alegerea lui Vasile Blaga.

Senatorul de Braşov Marian Rasaliu deţinea poziţia de secretar al grupului parlamentar PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici