Boc: Includerea preşedintelui Senatului în CSAT reflectă colaborarea puterilor în stat

Decizia ca preşedintele Senatului să participe la şedinţele CSAT reflectă principiul colaborării puterilor în stat, deoarece într-o problemă de securitate naţională este nevoie de toate autorităţile fundamentale, afirmă premierul Boc, adăugând că nu se are în vedere cooptarea unei alte persoane.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Includerea preşedintelui Senatului în CSAT reflectă colaborarea puterilor în stat

Boc: Includerea preşedintelui Senatului în CSAT reflectă colaborarea puterilor în stat

"Nu cred ca omul doi în stat, care este preşedintele Senatului, să nu aibă posibilitatea… Că el se numeşte astăzi Mircea Geoană, mâine se va numi altcineva, în următorul mandat, nu asta este important. Important este ca această autoritate care este omul doi în stat să aibă acces la aceste informaţii care ţin de siguranţa naţională şi de modul cum este gestionată România. Nu mi se pare deloc ieşit din comun ca acest lucru să se întâmple", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Întrebat de ce această decizie nu a fost luată mai demult dacă măsura era atât de utilă, premierul a răspuns: "Pentru că ceilalţi nu au avut inspiraţia să o facă".

Întrebat în continuare dacă vor mai intra şi alte persoane în CSAT, Boc a răspuns negativ.

"Nu avem o asemenea intenţie şi nici nu s-a discutat o altă modalitate. Este o chestiune să ai, pe deoparte, omul numărul doi în stat, pe de altă parte ai puterea executivă, să ai şi putererea legislativă reprezentată într-o asemenea structură, pentru că preşedintele Senatului este cel care ţine de drept locul preşedintelui României. Este firesc ca o asemenea persoană să aibă acces în CSAT, să aibă informaţiile disponibile, să fie parte la deciziile care se iau", a spus Boc.

Citeşte şi

Guvernul a modificat Legea CSAT, pentru ca Geoană să participe la şedinţele Consiliului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici