Boc, întrebat dacă a venit în Vâlcea ca lider PDL: Mă adresez dumneavoastră ca premier

Premierul Emil Boc a fost întrebat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, unde a semnat două proiecte de investiţii şi a participat la întâlnirea cu filiala PDL, dacă s-a deplasat în calitate de premier sau de preşedinte de partid, el răspunzând că stă la dispoziţia presei ca şef al Guvernului.

41 afișări
Imaginea articolului Boc, întrebat dacă a venit în Vâlcea ca lider PDL: Mă adresez dumneavoastră ca premier

Boc, întrebat dacă a venit în Vâlcea ca lider PDL: Mă adresez dumneavoastră ca premier (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat, în timpul conferinţei de presă care a avut loc la Consilil Judeţean Vâlcea, în ce calitate a venit în oraş - premier sau preşedinte PDL, Boc a răspuns: "După cum mă vedeţi, în calitate de prim-ministru şi în această calitate mă adresez dumneavoastră, aici, la conferinţa de presă".

"Discutăm despre interesele legate de municipiul Râmnicu Vâlcea, ce fac eu după ce plec de aici este treaba mea. (...) Dacă aveţi întrebări în calitate de prim-ministru, va stau la dispoziţie, să va răspund cu mare plăcere", a declarat Emil Boc.

De asemenea, întrebat dacă i se pare normal să cheltuie bani publici pentru deplasări politice, premierul a răspuns cu o întrebare: "Vi se pare firesc să vin să semnăm un contract de 10 milioane de euro pentru acest municipiu?". Ziaristul a răspuns afirmativ, iar premierul a spus: "Atunci sunt aici şi am semnat pentru judeţ, pentru Vâlcea. Dacă va deranjează, putem renunţă la acest contract şi să-l ducem în altă parte".

Întrebat din nou de ce vizita are două "componente" - guvernamentală şi politică, Emil Boc a răspuns: "Să înţeleg că pe dumneavoastră nu va interesează Oltchimul şi nu va interesează ca prim-ministrul să discute cu conducerea companiei viitorul Oltchim?"

"Am înţeles, am înţeles care este interesul mass-media pentru Oltchim. Dacă pentru dumneavoastră Oltchimul atât reprezintă, am înţeles ce este Râmnicu Vâlcea pentru dumneavoastră. Îmi pare foarte rău . (...) Eu v-am spus foarte direct, dacă pentru dumneavoastră a discuta Oltchimul nu reprezintă o prioritate pentru municipiu, eu va respect punctul de vedere, nu sunt de acord cu el", a mai spus Boc.

Premierul a fost însoţit la conferinţa de presă de ministrul Elena Udrea şi de preşedintele CJ Vâlcea, Ion Calea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici