Boc: Introducerea stemei pe drapel nu este o soluţie benefică, însemnele trebuie să rămână constante

Fostul premier Emil Boc a criticat, miercuri, decizia Comisiei de revizuire a Constituţiei de a înscrie stema pe drapelul naţional, spunând că aceasta nu este o soluţie benefică şi că însemnele naţionale trebuie să rămână constante, "pentru a căpăta forţă, simbol şi pentru a fi recunoscute".

272 afișări
Imaginea articolului Boc: Introducerea stemei pe drapel nu este o soluţie benefică, însemnele trebuie să rămână constante

Fostul premier Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează modificările aduse de Comisia de revizuire a Constituţiei privind înscrierea stemei pe drapelul naţional, Emil Boc a spus: "Nu cred că este o soluţie benefică în momentul de faţă".

"Nu cred că de fiecare dată când este de revizuit Constituţia trebuie să schimbăm stema, să modificăm ceva la drapel. Însemnele naţionale trebuie să rămână constante, tocmai pentru a căpăta forţă, simbol şi a fi recunoscute. Ceea ce a fost în 1990 a fost sănătos, a fost imboldul oamenilor şi al Revoluţiei române şi ar trebui să rămână aşa. Spiritul Revoluţiei să nu fie alterat de revizuirea Constituţiei", a spus Boc.

Potrivit acestuia, un stat cu atât este mai autoritar, recunoscut şi îşi păstrează valorile, cu cât nu le modifică în fiecare zi.

"Eu nu am văzut ca SUA sau Franţa să îşi schimbe drapelul. Faptul că îşi păstrează simbolurile naţionale nealterate, le dă forţă, recunoaştere şi prestigiu naţional. Cred că ar trebui păstrate simbolurile naţionale actuale, care sunt produsul Revoluţiei române şi ne reprezintă astăzi", a afirmat Emil Boc.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament al deputatului PSD Gheorghe Emacu, prin care va fi menţionată în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor.

Potrivit amendamentului la articolul 12 alieantul 1 adoptat de către membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, "drapelul României este tricolor, având pe fondul galben stema ţării; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu".

În forma actuală, Constituţia stabileşte că "drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici