Boc invocă timpul insuficient de analiză şi probleme de comunicare: Nici preşedintele nu e perfect

Premierul Emil Boc admite inadvertenţe de comunicare şi faptul că, din cauza crizei, nu a existat timp suficient pentru analiza în detaliu a fiecărei măsuri adoptate, arătând că şi lui îi pot fi reproşate probleme de comunicare, dar că nici preşedintele nu este "perfect" din acest punct de vedere.

1036 afișări
Imaginea articolului Boc invocă timpul insuficient de analiză şi probleme de comunicare: Nici preşedintele nu e perfect

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a arătat că nu întotdeauna s-a comunicat cel mai bine în relaţia dintre Guvern şi cetăţean.

"Chiar dacă omul nu spune lucruri corecte, stai şi îl asculţi în primul rând. Iar aici trebuie să recunosc că toate autorităţile statului nu au fost atât de comunicative cum ar fi trebuit în această perioadă de criză, pentru că mulţi nu au avut disponibilitatea să stea în primul rând să îl asculte pe om", a spus Boc.

Întrebat dacă admite că nu a făcut acest lucru, premierul a răspuns pozitiv.

"Admit că nu întotdeauna am comunicat cel mai bine şi poate că nici perioada asta de criză nu ne-a oferit modalităţile prin care să avem timp suficient de analizat fiecare lucru şi fiecare măsură absolut impecabil, ca la carte. Dacă îmi daţi după carte, fiind conferenţiar universitar, aş putea să spun cum este la carte, în practică însă apar multe alte necunoscute şi greutăţi pe care nu le-am putut anticipa de la început", a afirmat premierul.

Întrebat dacă îşi reproşează inclusiv lui inabilităţi în procesul de comunicare publică, premierul a arătat că nimeni nu este prefect, cu atât mai puţin primul-ministru.

"Nimeni nu este prefect, cu atât mai puţin primul-ministru. Şi el este supus greşelilor sau unor inadvertenţe de comunicare".

Întrebat în continuare dacă are să îi reproşeze preşedintelui Traian Băsescu greşeli de comunicare, premierul a răspuns din nou: "Aşa cum am spus mai devreme, nimeni nu este prefect din acest punct de vedere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici