Boc: Probabil că întâlnirea cu USL nu era organizată chiar miercuri dacă nu existau proteste

Întâlnirea cu liderii USL a fost stabilită prin discuţii telefonice individuale cu preşedinţii PSD şi PNL, dar probabil nu ar fi avut loc chiar miercuri dacă în ultimele zile nu ar fi fost organizate mai multe acţiuni de protest, a declarat, marţi seara, liderul PDL, premierul Emil Boc.

578 afișări
Imaginea articolului Boc: Probabil că întâlnirea cu USL nu era organizată chiar miercuri dacă nu existau proteste

Boc: Probabil că întâlnirea cu USL nu era organizată chiar miercuri dacă nu existau proteste (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat, la postul B1 TV, că temele acestei întâlniri, pentru care a primit şi acordul liderilor coaliţiei, sunt priorităţile politice şi economice pentru acest an şi sesiunea parlamentară extraordinară.

"Orice formă de dialog este binevenită, nu are ce strica, vom vedea cu ce rezultate se va încheia", a spus Boc.

Premierul a arătat totodată că nu este suprins de solicitări de demisie a Guvernului adresate de opoziţie, dar că este important ca situaţia actuală şi perspectivele să fie tratate cu luciditate.

Liderii USL se vor întâlni, miercuri, la Parlament, cu premierul Emil Boc şi cu liderii coaliţiei de guvernare, a declarat anterior, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD, Victor Ponta.

Liderul PSD a spus că discuţiile vor viza situaţia politică şi socială.

Premierul Emil Boc a mers, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu.

Întâlnirea a avut loc în contextul manifestărilor sociale din ultimele zile şi după revenirea lui Raed Arafat în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat la o săptămână după ce demisionat din funcţie în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a spus că revenirea lui Arafat la MS a avut loc deoarece există voinţă "din ambele părţi", acesta având marţi dimineaţă o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici