Boc: Protestul din Piaţa Universităţii este mai mult o manifestaţie antisistem, politicienii să tacă

Acţiunile de protest din Piaţa Universităţii din Capitală seamănă mai mult cu o manifestaţie antisistem, la care niciun lider politic nu este agreat, astfel că cel mai important a fost mesajul autorităţilor statului, fiind poate mai bine ca politicienii să tacă, a afirmat, marţi seara, premierul Boc

819 afișări
Imaginea articolului Boc: Protestul din Piaţa Universităţii este mai mult o manifestaţie antisistem, politicienii să tacă

Emil Boc (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"În Piaţa Universităţii, niciun lider politic nu a fost şi nu este agreat, că este de la USL, de la PDL sau de la Partidul Poporului sau sunt persoane care vor să candideze la Primăria Capitalei. Nimeni, repet, nu a fost şi nu este agreat, sau cel puţin aceasta a fost impresia mea. Deci, aduce mai mult a manifestaţie antisistem, aşa cum este ea cunoscută în ţările occidentale, oameni care, pe bună dreptate, legitim, spun : «suntem sătui şi de cei de până acum, şi de cei de acum, şi de cei care vor să vină la putere, căutăm altceva»", a spus Boc, la postul B1 TV.

El a arătat că mesajul autorităţilor statului este important în astfel de momente, fiind poate mai bine ca politicienii să tacă.

"Eu cred că important a fost mesajul autorităţilor statului. Politicienii poate, uneori, este bine să tacă. Depinde de context, poate e bine, poate nu. Poate uneori e bine", a spus Boc.

Întrebat dacă ar fi dispus să meargă să discute la faţa locului cu protestatarii, premierul a spus că trebuie analizat dacă o apariţie sau o declaraţie poate ajuta sau strica şi că el personal este adeptul "lucrurilor cumpănite".

Acţiunile de protest din mai multe oraşe au început săptămâna trecută, după ce Raed Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici