Boc: Legea bugetului pe 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizării unitare

Premierul Emil Boc a anunţat, sâmbătă, la Gilău, judeţul Cluj, că Legea bugetului pe anul 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizare unitare pentru că aceasta trebuie să stea la baza bugetului.

36 afișări
Imaginea articolului Boc: Legea bugetului pe 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizării unitare

Boc: Legea bugetului pe 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizării unitare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Boc a declarat că bugetul pe anul viitor va avea un deficit de 4,4 la sută din PIB, comparativ cu cel din 2010, care este de 6,8 la sută.

"Legea bugetului pe anul 2011 va fi gata imediat după finalizarea Legii salarizare unitare a personalului bugetar pentru că aceasta trebuie să stea la baza bugetului. Bugetul este în 4,4 la sută deficit bugetar, iar în acest an este în 6,8 la sută. Trebuie să avem un buget extrem de bine articulat, cu priorităţi, astfel încât să răspundă nevoilor României, pentru că în 2012 trebuie să ajungem la trei la sută deficit bugetar. Asta dacă dorim să mai putem finanţa acest deficit", a subliniat Boc.

Premierul a spus că marea problemă a crizei economice este faptul că nu mai sunt bani uşor de găsit pentru finanţarea deficitului.

"Pe plan extern nimeni nu te mai împrumută dacă nu eşti o ţară credibilă. Trebuie politici de susţinere a investiţiilor şi nu a consumului. Dacă rămânem pe consum, nimeni nu ne va împrumuta", a afirmat Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici